Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tomas Brunegård blir ny styrelseordförande i Stampen AB

Vid årsstämman i Stampen AB den 14 maj utsågs Tomas Brunegård till ny styrelseordförande i bolagets styrelse. 

– Jag känner stor tillfredsställelse med att vi kan ta tillvara Tomas Brunegårds kompetens och långa erfarenhet som styrelseordförande i Stampen. Tomas är en visionär och en stark kraft i det arbete som nu ligger framför oss i en tid som präglas av snabb förändring, säger Stampens huvudägare Peter Hjörne.

Tomas Brunegård övertar ordförandeposten i Stampen AB efter att i sjutton år framgångsrikt lett en av Sveriges största mediekoncerner, Stampen Media Group. Vid årsskiftet 2012/2013 lämnade han över VD-skapet till Pelle Mattisson.

Tomas Brunegård efterträder Lennart Hörling, som varit styrelsens ordförande sedan 2010. Lennart Hörling fyller 70 år i år och har tidigare aviserat att han önskar lämna ordförandeposten. Han behåller dock sin plats i styrelsen där han valdes in 2009.

– Det är med stor glädje som jag tar över ordförandeskapet. Stampen har en fantastisk position och jag ser fram emot att få samarbeta med Pelle Mattisson om Stampens framtid, säger Tomas Brunegård. 

Tomas Brunegård är också föreslagen att överta posten som ordförande i organisationen World Association of Newspapers vid den 65:e World Newspaper Congress i juni.


För ytterligare information:

Ann Flyning, kommunikationschef Stampen Media Group, 0705-12 01 12

Ämnen


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor.
www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70