Gå direkt till innehåll
Succékampanjen Skänk ett ord relanseras med Kristina Olsson

Pressmeddelande -

Succékampanjen Skänk ett ord relanseras med Kristina Olsson

Deckarförfattaren Kristina Ohlsson tar över stafettpinnen från Björn Ranelid. Med start idag på bokmässan i Göteborg kommer Kristina skriva en bok baserad på ord som svenskarna sms:ar in.

Hösten 2012 genomförde Svenska Afghanistankommittén Skänk ett ord – ett litterärt
experiment – tillsammans med Björn Ranelid. Kampanjen tilldelades så sent som i natt 2 guld vid MMA Global Awards ”The Smarties” i USA, och utsågs till världens bästa mobila välgörenhetskampanj. Precis som förra året bjuds svenska folket in som medförfattare
genom att skicka in ord via sms, ord som färgar och formar berättelsen. Att skänka ett ord kostar 40 kr som går till flickors skolgång i Afghanistan. Alla kan följa hur berättelsen utvecklas, dag för dag, på www.skankettord.se.

Årets författare är Kristina Ohlsson som bland annat skrivit succéromanerna Askungar och Tusenskönor. Kristina utlovar en spännande deckarföljetong och nya publiceringar varje dag under kampanjperioden 26 september till 24 oktober. Mobiento står för koncept och produktion.

Arbetsgrupp:
AD: Jakob Nielsen
Grafisk designer: Mattias Nygård
Projektledare: Rebecca Svensson
Illustratör: Åsa Hammarström
Webbutvecklare: Marcus Liljehammar och Fredrik Söderquist
Kundansvarig: Frans Borgstrand


Kontakt: Frans Borgstrand, 0730-511024, frans.borgstrand@mobiento.com

Ämnen


Mobiento är en prisbelönt mobilbyrå som grundades 2001. Från sina kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och New York skapar Mobiento engagerande och lättanvända digitala tjänster för att bygga och stärka sina kunders varumärken och affärer. Mobiento är en av världens ledande mobilbyråer och är flerfalt internationellt prisbelönt, bland annat med fem utmärkelser i Cannes Lions mobilkategori 2012 och 2013. Mobiento ingår i Stampen Media Partner, en del av Stampen Media Group.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70