Gå direkt till innehåll
Premiär för GP:s unika coronadokumentär

Pressmeddelande -

Premiär för GP:s unika coronadokumentär

2020 såg ut att bli ett år som alla andra, men coronaviruset förändrade allt. I en stor dokumentärsatsning berättar nu Göteborgs-Posten historien om coronavåren genom sex personers liv. I ”Hundra dagar” får vi följa dem på deras resa genom pandemin, där det otänkbara blir verklighet och allt sätts på spel.

Krögaren Marcus ska precis inviga sin nya sportbar när all sport i hela världen ställs in. Fotbollsspelaren Kamal kämpar för sitt liv i sjukhussängen och uppmanas att ringa ett sista telefonsamtal. Studenten Jenny sitter instängd i en lägenhet i Madrid i månader när lärare och klasskamrater avlider och showartisten Jennifer står plötsligt utan jobb. Samtidigt sliter iva-undersköterskan Anna hårt vid frontlinjen i kampen mot viruset och undrar hur länge orken ska räcka – och sjukhuschefen Maria rustar för en annalkande storm.

För att få en inblick i några av de samhällseffekter som pandemin fört med sig har GP följt sex personer under en tid som saknar motstycke i svensk historia.

– Jag ville skildra hur pandemin påverkat och fortfarande påverkar enskilda människor oavsett var de befinner sig i livet. De personer som jag har följt är vid första anblick sex väldigt olika personer med olika drömmar och tankar om vad 2020 skulle innebära. Men viruset vänder upp och ned på deras tillvaro och det är där historien tar vid, säger GP:s Karin Jansson.

 Med dokumentären ”Hundra dagar” fortsätter Göteborgs-Posten att utveckla sin satsning på rörlig bild.

– De senaste åren har vi byggt tv-studio, anställt journalister med tv-kompetens och satsat på en tv-hubb för att snabbare kunna leverera rörlig bild till våra sajtbesökare i breaking news-lägen. Samtidigt jobbar vi också på att göra mer rörlig bild som komplement till vår fördjupande journalistik. Den här starka dokumentären är ett resultat av det arbetet, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör för GP.

– När man talar om antal sjuka eller arbetslösa blir det oftast i siffror och det landar på en ganska abstrakt nivå. Genom att följa de här personerna blev det väldigt konkret vad det kan innebära att exempelvis förlora jobbet under en tid när även ens granne gör det, säger Karin Jansson.


Se dokumentären på www.gp.se/hundradagar


Följande personer finns tillgängliga för intervjuer:

Karin Jansson, reporter
076 – 607 93 50

Louise Sandborg, tv-chef
073 – 242 34 06

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier,  utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar: Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fyra gratistidningar: Varbergs-Posten, Lerums-Tidning, ST-tidningen och Alingsås Kuriren.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70