Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Polaris Media blir delägare i Mentor Medier och parterna ingår ett strategiskt samarbetsavtal

– Genom det strategiska samarbetsavtalet ska vi hitta fram till lösningar som kan stärka båda parterna, säger Per Axel Koch, koncernchef för Polaris Media, och Per Magne Tveiten, koncernchef för Mentor Medier.

Polaris Media och Mentor Medier ingår ett strategiskt samarbetsavtal. Genom samarbetet kommer Mentor Medier få tillgång till större resurs- och utvecklingskapacitet och bli bättre rustade i den pågående digitala transformationen. Polaris Media kommer att få ökad volym, något som ger potential för ännu bättre produkter och tjänster i framtiden. Som en del av överenskommelsen har det ingåtts ett separat samarbetsavtal om annonstjänster, som i första hand gäller för Dagsavisen. Det är också avtalat att flera av Mentor Mediers tidningar ska tryckas decentraliserat på Polaris Tryck i Stord och Trondheim. Parterna ska jobba vidare med konkretisering av övriga samarbetsområden.

Polaris Media köper också 12 % av aktierna i Mentor Medier. Mentor Medier har en aktiepost på 17,8 % egna aktier och det är en del av den aktieposten som nu säljs till Polaris Media. Transaktionen omfattar 690.977 aktier till ett pris på 41 NOK per aktie. Den totala köpesumman för aktieposten blir därmed 28,3 miljoner NOK.

–Vi är mycket nöjda med att Mentor Medier har fått en publicistisk delägare som är långsiktig och arbetar med att stärka och utveckla mediamångfald. Mentor Medier har haft en mycket god utveckling de senaste åren. Med köpet av Morgenbladet förra året har vi blivit en ännu större mediegruppering. Vi har god utveckling av antalet prenumeranter, inte minst som en följd av stark digital växt. Samtidigt ser vi behovet av att samarbeta i en miljö som gör att vi kan vara bättre rustade för framtiden än vi klarar att vara på egen hand, säger Per Magne Tveiten, koncernchef för Mentor Medier.

Vi ser med spänning fram emot ett närmare samarbete med Mentor Medier, som består av starka mediehus med en lång historia. Vi hoppas speciellt att kunna bidra i den digitala transformationen. Mediehusen är på gång på ett bra sätt med detta arbete, men kraven på att kunna jobba alltmer analytiskt och intäktsbaserat gör det viktigare än någonsin att vara med i en större gemenskap. Därför tror vi på att detta partnerskap kommer att vara av stort värde för både Mentor och Polaris, säger Per Axel Koch, koncernchef för Polaris Media.

Mentor Medier har närmare 1.000 aktieägare. Polaris Media kommer med sitt aktieinköp att bli den största aktieägaren i bolaget. De 25 största aktieägarna äger tillsammans cirka 80% av aktierna efter transaktionen. 

Om Mentor Medier:
Mentor Medier är en skandinavisk mediekoncern med huvudkontor i Oslo. Ambitionen är att vara den bästa ägarmiljön för mediesällskap med olika värdemässiga och ideologiska ståndpunkter. De största tidningarna i koncernen är Vårt Land, Dagsavisen, Morgenbladet samt Dagen i Sverige. Koncernen äger också bland annat Mediaconnect som är en central leverantör till mediebranschen. Mentor Medier har sammanlagt cirka 90.000 prenumeranter. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 550 miljoner NOK och är noterade på NOTC-listan.

Om Polaris Media:
Polaris Media är ett av Skandinaviens största medie- och tryckerikoncerner. Koncernen har verksamhet i stora delar av Norge samt på västkusten i Sverige, totalt 59 mediehus, 7 tryckerier och 6 regionala distributionsbolag. Polaris Media är ägare av stora mediehus som Adresseavisen, Fædrelandsvennen och Göteborgs-Posten och har totalt cirka 574.000 prenumeranter. Koncernen har en årlig omsättning på cirka 3,4 mrd NOK och är noterat på Oslo Børs.

Kontaktinformation:
Per Axel Koch, koncernchef i Polaris Media AS: +47-481 20 000
Per Magne Tveiten, koncernchef i Mentor Medier AS: +47-913 75 952

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier,  utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar: Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fyra gratistidningar: Varbergs-Posten, Lerums-Tidning, ST-tidningen och Alingsås Kuriren.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70