Gå direkt till innehåll
Partille Tidning
Partille Tidning

Pressmeddelande -

Nu är Partille Tidning i gång – en Sverige-unik lokaltidning

Partille har fått en ny lokaltidning, en unik sådan.

I dag tändes partilletidning.se upp och en nyhetsapp finns att ladda ner för alla som vill följa nyhetsflödet i Partille – dygnet runt.

– Vi har längtat efter den här dagen länge och nu börjar arbetet med att ge alla Partillebor den journalistiska bevakning de förtjänar, säger Jonas Rindefjell, chefredaktör på Partille Tidning.

Efter långa förberedelser är premiärdagen här för Partille Tidning, som från och med i dag går att läsa på partilletidning.se samt via en nyhetsapp.

På redaktionen i centrala Partille har chefredaktör Jonas Rindefjell med reportrar jobbat mot den 21 september under en längre tid.

– Vi har sedan en månad tillbaka funnits på plats på redaktionen och jobbat på innehåll som vi är säkra på att Partilleborna kommer att finna intressant, säger Jonas RIndefjell.

Redaktionen består utöver honom av reportrarna Sara Höglund, Alfred Dikalow, Daniel Claeson och Shamiram Demir. De får dessutom uppbackning av en dedikerad nyhetsdesk i GP-huset i Göteborg som är bemannad dygnet runt.

– Det känns väldigt roligt att vara med och skapa något från grunden. Att sätta sin prägel på en lokaltidning och skapa något riktigt bra att erbjuda läsarna, säger reportern Shamiram Demir, som tidigare varit med och startat upp en redaktion för TV4 i Borås.

– Jag hoppas att vi som lokaltidning kan visa att vi är riktigt vassa och ge läsarna det där fördjupande reportaget som tar upp ett problem ur olika vinklar. Jag har ett särskilt intresse för skolan, sociala frågor och att skriva om det personliga bortanför rubrikerna, säger Shamiram Demir.

Stampen Medias vd: ”Helt unikt”
Efter lanseringen av nyhetssajt och app kommer nästa steg i Partille Tidnings resa att nås i oktober. Då kommer prenumeranter att kunna ta del av en e-tidning som kommer att ges ut tre dagar i veckan. Det sista steget i att lansera en hundra procent digital nyhetsprodukt.

Stampen Medias vd Johan Hansson har följt arbetet med Partille Tidning på nära håll och ser mycket fram emot uppstarten.

– Det är så vitt jag vet helt unikt att det i Sverige i dag startas en tredagarstidning på det här sättet. Tillsammans med våra läsare i Partille kommer vi att göra allt för att den här satsningen ska bli en succé, säger Johan Hansson.

Återstarten av Partille Tidning kommer tre år efter att tidningen med samma namn, men i annan regi, gick i graven. Tidningen delades sedan under en period ut som Härryda-Posten/Partille Tidning, en gratistidning som lades ner 2019.

– Invånarna i Partille förtjänar en lokaltidning som gör allt från att granska makten i kommunen till att uppdatera om blåljushändelser, säger Jonas Rindefjell.

Under tisdagen kan du som är nyfiken stifta bekantskap med delar av redaktionen i köpcentrumet Allum, där reportrar och annan personal kommer vara på plats från kl. 10.00.

Kontakt för frågor eller intervjuförfrågningar:

Fredrik Östberg, chef Storgöteborg, 072-191 06 72
fredrik.ostberg@stampen.com

Jonas Rindefjell, chefredaktör Partille Tidning, 073-961 46 16
jonas.rindefjell@partilletidning.se

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, distribution- och logistikföretaget VTD, samt utomhusreklam. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lokaltidningen STO, Mölndals-Posten, Partille Tidning, Strömstads Tidning och TTELA samt fyra gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums-Tidning, ST-tidningen och Varbergs-Posten.
www.stampenmedia.se

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70