Gå direkt till innehåll
Mattias Karlsson,  ny politisk redaktör på Hallandsposten
Mattias Karlsson, ny politisk redaktör på Hallandsposten

Pressmeddelande -

Mattias Karlsson ny politisk redaktör på Hallandsposten

Hallandsposten rekryterar Mattias Karlsson som ny politisk redaktör på tidningen. Mattias kommer senast från rollen som politisk sekreterare i Helsingborgs kommun och var mellan 2009 och 2016 politisk redaktör på Skånemedia. Han är den sjätte i raden av ett antal nyrekryteringar som gjorts till Hallandsposten och Hallands Nyheter under hösten.

- Jag ser det som ett mycket hedervärt och spännande uppdrag att bli politisk redaktör för Hallandsposten, särskilt då vi har ett intressant valår framför oss med delvis nya politiska skiljelinjer. I dagens medieklimat med fejknyheter och alternativa fakta spelar tidningen en mycket viktig roll i att återge en korrekt beskrivning av verkligheten. Detta är utgångspunkten för ledarsidan där jag kommer att driva opinionsbildning och vara tydlig med mina liberala åsikter, säger Mattias Karlsson, politisk redaktör Hallandsposten.

Mattias Karlsson har en magisterexamen i vetenskapsjournalistik efter studier vid Lunds och Umeå universitet. Utöver sina erfarenheter som politisk redaktör har han jobbat som journalist på bland annat Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

- Mattias Karlsson har en gedigen erfarenhet av lokal opinionsbildning. Under valåret 2018 behövs en stark liberal röst som modigt kan ta den lokala debatten i tider då alla människors lika värde inte längre är självklart, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Mattias Karlsson är en av sex nyrekryteringar som gjorts till Stampen Medias redaktioner i Halland under hösten. Hallandsposten har rekryterat fyra journalister och Hallands Nyheter två. Bland annat har sportredaktionerna på de båda tidningarna förstärkts med varsin ny medarbetare.

- Det är såklart jätteroligt att vi kan rekrytera nya journalister till våra redaktioner, det innebär att vi kan bredda vårt erbjudande av lokal kvalitetsjournalistik till hallänningarna. Satsningen på tidningarnas sportredaktioner ger oss möjlighet till regelbundna livesändningar, något vi vet är mycket uppskattat bland våra läsare, säger Viveka Hedbjörk.

För mer information kontakta:
Viveka Hedbjörk, publisher Hallandsposten och Hallands Nyheter 
0703-17 29 95, viveka.hedbjork@hallandsposten.se

Ämnen


Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70