Gå direkt till innehåll
Henrik Bromander. Foto Emil Malmborg.
Henrik Bromander. Foto Emil Malmborg.

Pressmeddelande -

Henrik Bromander skriver Göteborgs-Postens sommarnovell

Henrik Bromander skriver årets sommarnovell ”Problem sover inte” exklusivt i GP. Novellen blir också en podcast inläst av artisten Jens Lekman. Men det är läsarna som via Instagram röstar om vilken väg berättelsen ska ta.

Sex sommarveckor tillsammans med Carl, en före detta festkille från Göteborg som de senaste femton åren försörjt sig som handmodell och manlig prostituerad i Italien, men som i skuggan av pandemin återvänt till hemstaden. Det är vad som väntar när författaren Henrik Bromander skriver novellen ”Problem sover inte” exklusivt för GP Kultur, med premiär den 1 juli.

– Carl bygger lite löst på flera olika personer som är tio, tjugo år äldre än mig och som hängde mycket i Göteborgs klubbvärld i början av 00-talet och om svårigheten att upprätta en slags aura när man blir äldre. Det handlar om hur åldrandet påverkar oss och om hur man kan återuppfinna sig själv när man fyller fyrtio, femtio, säger Henrik Bromander som själv bodde i Göteborg under drygt tio år från 2001.

GP:s kulturchef Björn Werner är glad över den skånska värvningen:
– Henrik Bromander är mycket vass när det gäller att skildra människor på glid och att göra det mer puls och nerv. Oavsett vad han tar sig an, kroppsbyggare på anabola steroider till äldre kvinnor med elallergi, blir det alltid en intensiv resa in i någon annans inre. Perfekta egenskaper för att hålla uppe pulsen i en serie som löper över sex veckor, säger han.

Efter varje publicerad del har läsarna ett dygn på sig att bestämma vad som ska hända härnäst, sedan skriver författaren vidare på historien.

– Det interaktiva lockade och bidrog till att jag gärna ville göra detta även om jag knappt har tiden till det. Det är ett lite läskigt experiment, jag lämnar på sätt och vis Carls öde i läsarnas händer. Jag ömmar för honom, som för alla mina figurer, och undrar hur det ska gå, säger Henrik Bromander.

Förutom att novellen går att följa i tidningen läses den också in av artisten och låtskrivaren Jens Lekman och släpps som podcast. ”Problem sover aldrig” publiceras den 1 juli och sex veckor framåt. 
Efter varje avsnitt kan läsarna gå in på Göteborgs-Postens Instagram och rösta om hur berättelsen ska fortsätta.


För mer information kontakta
Björn Werner, Kulturchef GP
bjorn.werner@gp.se

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier,  utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar: Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fyra gratistidningar: Varbergs-Posten, Lerums-Tidning, ST-tidningen och Alingsås Kuriren.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70