Gå direkt till innehåll
Anders Goliger blir ny redaktionschef på GP

Pressmeddelande -

Anders Goliger blir ny redaktionschef på GP

Anders Goliger har utsetts till ny redaktionschef på Göteborgs-Posten. Anders är 38 år och har arbetat som nyhetschef samt biträdande nyhetschef i 13 år. Åren 2007 och 2008 var Anders projektledare för starten av GPTV. 

Anders har tidigare varit redaktör på TV4 i Göteborg. Han har också arbetat som reporter och redigerare bland annat på GP:s lokaltidningar, Helsingborgs Dagblad, Jönköpings-Posten och SR:s Studio 1.

Anders blir en av två redaktionschefer och kommer att jobba i nära samarbete med Ninni Jonzon, också redaktionschef. De bägge redaktionscheferna arbetar med frågor som rör journalistik, journalistisk utveckling, medarbetare, organisation och budget. 

Huvudfokus för Anders kommer vara innehåll och publicistiska frågor.I nära samarbete med nyhetschefen ska han leda det dagliga arbetet med utgivarfrågor.
Ninni kommer ha huvudfokus på frågor som handlar om organisation, medarbetare och arbetssätt. Ninni har fortsatt personalansvar för redaktionens avdelningschefer.

Ämnen


Göteborgs-Posten ingår i Stampen Local Media, ett affärsområde i Stampen Media Group som är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70