Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Wallstreet blir helägt dotterbolag till Stampen Media Partner och Jonas Stendahl blir ny VD


Stampen Media Partner fortsätter att expandera och förvärvar resterande del av Wallstreet Media AB, som därmed blir ett helägt dotterbolag. Wallstreet Media är en av Sveriges ledande aktörer inom utomhusreklam och har ingått i Stampen Media Partner sedan 2010. I samband med affären tillträder nuvarande vice VD Jonas Stendahl som VD för bolaget.

Wallstreet Media AB grundades 2002 av Christian Cullin, Johan Jörneman och Christian Eriksson och är idag en av Sveriges ledande aktörer inom trafikreklam (kollektivtrafik och parkeringsanläggningar), digitala stortavlor och butiks-TV. Bolaget har haft en stark tillväxt och omsätter närmare 100 mkr med god lönsamhet. Totalt har bolaget idag över 30 anställda och täcker in 30 orter runt om i Sverige. 2010 förvärvade Stampen Media Partner 49 % av aktierna i bolaget.

– Tillsammans har de tre entreprenörerna skapat ett fantastiskt fint bolag som är ett bra bevis på att det även i etablerade branscher går att utmana genom att arbeta nära kunden med smartare lösningar. Vi ser nu fram emot att utveckla bolaget vidare utifrån den position grundarna har byggt upp, säger Pelle Mattisson, VD/affärsområdeschef Stampen Media Partner och tillträdande VD och koncernchef Stampen-gruppen.

Sedan starten har Christian Eriksson varit VD för bolaget och efterträds vid årsskiftet av Jonas Stendahl som har arbetat i bolaget 9 år, senast i rollen som vice VD. Christian Cullin och Johan Jörneman kommer att arbeta kvar i bolaget.

– Först vill jag tacka Christian Eriksson för arbetet med att bygga upp Wallstreet Media som han nu väljer att lämna i samband med affären. Dessutom känns det riktigt bra att vi i Jonas Stendahl har kunnat hitta en efterträdare från verksamheten som känner bolagets potential väl, fortsätter Pelle Mattisson.

– Det har varit en fantastisk resa och jag har haft en väldigt rolig tid med Wallstreet. I samband med att Stampen Media Partner nu förvärvar hela bolaget passar det bra att jag också lämnar över VD-skapet, säger Christian Eriksson.

– Jag ser fram emot min nya roll som VD för Wallstreet Media och att tillsammans med resten av teamet fortsätta att utveckla marknaden. För våra kunder och partners innebär det nya möjligheter nu när vi fullt ut är en del av Stampen Media Partner och Stampen, säger tillträdande VD Jonas Stendahl.

Ämnen

Kategorier


Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Affärsområdet Stampen Media Partner driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,7 miljarder kronor med ca 360 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina.

För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se


Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70