Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

V-TAB säljer boktryckeri till Laminator

– Det är med stor glädje vi kan meddela att bokproduktionen i Avesta övertas av ett företag som vill utveckla verksamheten och behålla medarbetare, säger V-TAB:s vd Peder Schumacher.

– Bokproduktionen blir en viktig del i vår affärsplan, säger Håkan Hansson ägare av Laminator som tar över denna del av verksamheten från den 2 januari 2013.

Redan tidigare i år meddelade V-TAB att man inte skulle behålla bok- och katalogtryckeriet i Avesta.
    – När vi beslutade att inte längre ha kvar verksamheten i Avesta började vi direkt leta efter en köpare till hela eller delar av verksamheten och Laminator är ett bra alternativ när det gäller bokproduktionen, säger Peder Schumacher.

Laminator grundades i Stockholm 1953 och är ledande inom ytbehandling av trycksaker.
  – V-TAB:s tryckeri i Avesta har en jämn och hög kvalitet i produktionen och det känns mycket bra att ha gjort affär med V-TAB, som är en stabil och bra samarbetspartner, säger Håkan Hansson. – Vi kommer nu också att få direktkontakt med förlagen, vilket vi inte haft tidigare och därmed får vi också bättre affärsmöjligheter, säger han vidare.

Genom att Laminator fortsätter att driva bokproduktion kommer även många arbetstillfällen att räddas. Exakt hur många det rör sig om är ännu för tidigt att säga.
– Vi hoppas snart kunna återkomma med närmare besked, säger Håkan Hansson.

 

För mer information kontakta:

Peder Schumacher, vd, V-TAB
Tel: 070-562 40 87

Håkan Hansson, ägare, Laminator
Tel: 070- 557 77 93

Anna Norlander, informationsansvarig, V-TAB
Tel: 076-114 11 23

 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


 

V-TAB ingår i Stampen-gruppen och är Nordens största tryckerikoncern med 11 anläggningar i Sverige. Vi trycker bl a dagstidningar, tidskrifter, direktreklam och skyltar. Med drygt 900 medarbetare omsätter vi ca 2 miljarder kronor. v-tab.se.

Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam.

Laminator grundades i Stockholm redan 1953 och har sedan dess varit det ledande företaget i nischen ytbehandling av trycksaker. Laminator kan det mesta om hur man skapar mer raffinerade trycksaker som känns spännande och inspirerande. Ofta är målet att få fram en exklusiv trycksak via ytbehandlingar. Men det kan också röra sig om att göra en mer sofistikerad trycksak som inte ska kännas lyxig utan istället mer bearbetad och designad. Laminator har en mängd lösningar för att få fram den effekt som kunden eftersträvar.

 

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70