Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ulf Niklasson får ny roll på Stampen Media – HN söker ny chefredaktör

Ulf Niklasson, i dag chefredaktör för Hallands Nyheter, får en nyinrättad roll som kommersiellt innehållsansvarig för Stampens alla titlar.
Detta handlar om att vi vill driva och genomföra kommersiella satsningar som skapar möjligheter att utveckla vår kvalitetsjournalistik i alla kanaler, säger Johan Hansson, VD Stampen Media.

I tjänsten som kommersiellt innehållsansvarig ska Ulf Niklasson fokusera på redaktionella avtal och tv-rättigheter, finansiering av redaktionella satsningar och att utveckla koncept kring rörlig bild och ljud.

– Det skall bli extremt spännande och väldigt roligt. Syftet är att med ett tydligt läsarfokus identifiera områden där vi kan utveckla och förbättra finansieringen av vår journalistik, säger Ulf Niklasson.

Arbetet med att rekrytera en ny chefredaktör för Hallands Nyheter börjar omgående. Under tiden kommer Herman Nikolic, chef för regionala och lokala titlar i Stampen Media, att gå in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för HN.

– Jag vill tacka Ulf Niklasson så mycket för hans fina insatser. HN har en stark position i Varberg och Falkenberg, som Ulf tillsammans med en mycket duktig redaktion har utvecklat, säger Johan Hansson.

Hallands Nyheter är Stampen Medias tredje största titel.

– Nu söker vi en riktigt vass chefredaktör till HN med en mycket hög kompetens att utveckla den lokala kvalitetsjournalistiken i två av Sveriges mest expansiva kommuner. Vi vill hitta en chefredaktör som har extra tyngdpunkt på gräv och kan utveckla erbjudandet till våra prenumeranter i alla digitala kanaler med extra fokus på rörlig bild och ljud, säger Johan Hansson.

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår femton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lerums Tidning, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt gratistidningarna Alingsås Kuriren och Melleruds Nyheter.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70