Följ Stampen Media

TTELA i unik poddsatsning

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2019 07:00 CEST

Mediehuset TTELA släpper för första gången en podcast, som kommer ge en unik inblick i det uppmärksammade mordet i Vänersborg sommaren 2018. I de tre första avsnitten av TTELA Dokumentär kommer lyssnaren kunna höra den dömde mördaren berätta vad som hände på mordnatten. 

- Vi har arbetat framgångsrikt med livesändningar i ett par år och att ta steget till ljud i poddformatet var naturligt för oss. Vi ser TTELA Dokumentär som ett sätt att nå ännu fler med vår lokala kvalitetsjournalistik och vill med satsningen också locka en ny och yngre publik. Dessutom intresserar poddar allt fler lyssnare, säger Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på mediehuset TTELA. 

De första delarna av podcasten handlar om ett mord i en radhusidyll i Vänersborg förra sommaren – en händelse som TTELA bevakade under lång tid och som berörde många. En 32-årig tidigare ostraffad familjefar dömdes till 18-års fängelse för mordet. 

Först ut med satsningen 
TTELA blir det första mediehuset inom Stampen Lokala Medier med en dokumentärpodd och är ett av de få lokala svenska mediehus som satsar innovativt på lokaljournalistik via ljud.

Podden om Vänersborgsmordet kommer att följas av andra granskningar inom TTELA Dokumentär. Första avsnittet släpps 11 oktober och resterande två släpps med en veckas mellanrum. 

Material som aldrig tidigare publicerats
Dokumentären, som släpps fritt på plattformar där poddar finns, består av tre delar på runt 20 minuter och har skapats av TTELA:s reporter Daniel Gustafsson. Han har arbetat heltid med podcasten under en längre tid och ser detta som en bra chans att få komma ett ämne riktigt nära inpå. Han har grävt djupt och podcasten innehåller också intervjuer med mordutredaren och en rättsexpert. I ljudmaterial från rättegången får vi höra åklagaren, de dömda och flera andra nyckelpersoner. Det är ett material som aldrig tidigare publicerats.

- Genom att gå tillbaka till ett fall om avslutats får man möjlighet att berätta historien på ett nytt sätt. Berättelsen får ett nytt liv när de som var med kan berätta på ett djupare sätt. Ljud ger också berättelsen en ny dimension, som inte finns med i text och bild. Det har funnits ett antal frågetecken från början som vi har kommit närmare ett svar på, säger Daniel Gustafsson, reporter på TTELA. 

Lokalt samarbete
Marknadsföringen av satsningen är gjord i samarbete med den Trollhättebaserade reklambyrån Profil Kommunikation. 

- Samarbetet med TTELA har från början byggt på ett stort förtroende för varandras olika kompetenser där strävan har varit att nå ut med en berättelse som betyder något för människor. Att få förpacka en högkvalitativ journalistisk produkt i en lokal social-mediakontext på det här sättet har varit oerhört inspirerande, säger Johan Andersson, Creative director på Profil.

Mediehus i Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Lilla Edet
TTELA satsar på lokal kvalitetsjournalistik med fokus på innehåll från: Trollhättan, Vänersborg, Mellerud och Lilla Edet – utifrån grunden; riktig journalistik gör skillnad! Och förstärker nu kompetensen ytterligare genom att rekrytera en videojournalist och en medierådgivare. 

Mediehuset TTELA:s tydliga fokus är lokal bevakning, granskning och rapportering – där objektivitet, fakta och trovärdighet är viktiga hörnpelare. TTELA speglar också via åsiktsjournalistiken på ledarsidan och via läsarnas insändare en viktig roll för den lokala debatten. 

Kontaktuppgifter
Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare på TTELA, telefon: 0705-62 40 89, e-post: cecilia.frisk@ttela.se 

Johannes Nilsson, nyhetschef på TTELA, telefon: 0768-67 82 78, e-post: johannes.nilsson@ttela.se

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, digitala medier, utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår de sex prenumererade morgontidningarna Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen och Strömstads Tidning.

www.stampenmedia.se