Följ Stampen Media

TTELA Dokumentär släpper ny granskningspodd – om Kronanattacken i Trollhättan

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2020 08:00 CEST

TTELA Dokumentär: Kronanattacken

I oktober 2015 mördades tre personer i det brutala skoldådet på skolan Kronan i Trollhättan. Maskerad tog den svärdbeväpnade mannen sig in i en skola full med barn och skolpersonal.

Nu släpper TTELA Dokumentär en ny granskningspodd om Kronanattacken.

– Detta är en av de största händelser som skakat Trollhättan. I dokumentären får vi höra hur några av de som drabbades och påverkades på olika sätt tagit sig vidare när det i år är fem år sedan attacken på Kronan, säger Emma-Karin Björk som är producent.

– Att vi uppmärksammar denna fasansfulla skolattack, som påverkat så många människor, handlar om att vi aldrig får glömma! Tystnaden om detta fruktansvärda brott får aldrig breda ut sig. Vi vill bidra till att sprida fakta och kunskaper om vad som faktiskt hände. Vi vill också bidra till att detta inte händer igen genom att göra en så rättvis skildring som möjligt, säger Cecilia Frisk som är publisher och ansvarig utgivare.

I dokumentären får vi bland annat träffa pappan Albert Peci som berättar om skräcken och ovissheten om huruvida dottern överlevt eller inte. Dessutom får vi höra Wahed Kosa som skadades svårt och rektorn som hoppas att Kronan kan förknippas med något annat än ett skoldåd.

– Det har varit viktigt för oss att ta reda på hur de som drabbades gått vidare och hur åren efteråt har varit för dem. Jag är full av beundran över deras kamp för att komma vidare efter den fruktansvärda händelsen, säger Annie Granzell som är reporter.

Fortsätter att satsa på ljud
TTELA var det första mediehuset inom Stampen Media att göra en granskningspodd och är ett av få lokala svenska mediehus som innovativt satsar på lokaljournalistik med ljud.

Dokumentären om Kronanattacken är den tredje. Under 2019 släpptes Vänersborgsmordet i tre avsnitt och Metallskandalen. Avsnitten har haft över 30 000 lyssningar runt om i hela världen. TTELA har fortsatt arbetet tillsammans med Trollhättebaserade kommunikationsbyrån Yo Adrian.

– Vi märker att många vill ta del av journalistik på det här sättet. Att arbeta med TTELA Dokumentär är numera en del av det dagliga redaktionella arbetet och vi kommer att fortsätta släppa dokumentärer kontinuerligt, säger Johannes Nilsson som är nyhetschef.

Kontaktuppgifter
Johannes Nilsson, nyhetschef, 0768-67 82 78, johannes.nilsson@ttela.se

Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare, 0705-62 40 89, cecilia.frisk@ttela.se

Emma-Karin Björk, producent, 0734-39 30 22, emma-karin.bjork@ttela.se

Annie Granzell, reporter, 0521-57 59 09, annie.granzell@ttela.se

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, digitala medier, utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fem gratistidningar Varbergs-Posten, Vänersborgaren, Lerums-Tidning, ST-tidningen och AlingsåsKuriren.
www.stampenmedia.se

Bifogade filer

PDF-dokument