Följ Stampen Media

Trädgård och odling slår rekord på nätet!

Pressmeddelande   •   Maj 14, 2013 10:00 CEST

Trädgårdsajten Odla.nu slår alla rekord i besökarantal denna efterlängtade vår! I
helgen fick sajten över 89.000 unika besökare på en dag, vilket är en fördubbling
jämfört med samma period förra året.

Trädgård och odling är hett och det märks tydligt hos Sveriges största trädgårdssajt Odla.nu (www.odla.nu). Det finns ett stort sug efter såväl kunskap om trädgård och odling som efter växterna för rabatter, köksland och balkonger.

− Att det går så bra för Odla.nu beror säkert på att vi både säljer växterna och bistår med all information som behövs för att odla, i stort och smått, säger Katarina Kihlberg, utvecklingsansvarig hos Odla.nu.

Besökssiffrorna för Odla.nu lyser lika gröna som nyutslagna löv just nu. Helgens rekord, då över 89.000 unika besökare surfade in hos Odla.nu på en dag, slås tillsammans med veckobästa på över 380 000 besökare förra veckan. Detta gör att Odla.nu inte bara är Sveriges största trädgårdssajt utan även rankar in bland de mest besökta sajterna överhuvudtaget i landet.

− Allt tyder på att odling är ett växande intresse. Det odlas inte bara i trädgårdar och på landet utan även i städer på balkonger, terrasser och tak. En ny trend är att yngre skaffar kolonilott för att kunna odla eget. Att människor mår bra av att påta i jorden och odla sina egna kryddor, grönsaker, frukter och bär är det ingen tvekan om och det är verkligen glädjande att se att intresset för en grön och skön livsstil ökar, säger Linda Nehlstedt, VD för Odla.nu.

Odla.nu var länge en sajt som många i första hand förknippade med artiklar, reportage och faktamaterial kring allt som har med trädgård och odling att göra. Under senare år har försäljningen hamnat mer och mer i fokus tack vare den stora efterfrågan på bra växter att handla på nätet.

− I takt med att vi får många nya besökare märker vi också att synen på vår sajt ändras. För många av de nya besökarna är Odla.nu först och främst en internetbutik med stort utbud av växter och tillbehör för trädgården och all information och inspiration om trädgård ses som en bonus, avslutar Katarina Kihlberg.


För mer information, kontakta VD Linda Nehlstedt, linda@odla.nu

Odla.nu startades 1998 i Sösdala av bröderna Göran och Ingemar Carlsson och är idag Sveriges största och mest besökta trädgårdssajt. Nyhetsbrevet som regelbundet skickas ut till mer än 200 000 prenumeranter är ett av de allra största digitala nyhetsbreven i Sverige. Företaget sysselsätter 15 personer året runt och ungefär 20 säsongsanställda. Odlanu i Sverige AB ingår i Stampen Media Partner som är ett affärsområde inom Stampen Media Group.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com