Gå direkt till innehåll
Svenska Fans flyttar sina sändningar till YouTube

Pressmeddelande -

Svenska Fans flyttar sina sändningar till YouTube

En av Sveriges största mötesplatser på internet, Svenska Fans, går nu över till använda YouTube för att sända sina fotbollsprogram. I och med övergången kommer fler tittare kunna se programmen samtidigt, från såväl dator som mobiltelefon. Flytten inleds med Euro Talk EM-special som har premiär i morgon, fredag.

Hemsidan som lanserades 2000 är idag Sveriges största sida för fotbollsintresserade och vann 2011, för femte gången, priset Sveriges Bästa Sportsajt. Sedan 2001 har Svenska Fans sänt bland annat programmet FANTV, ett egenproducerat program där besökare får ta del av intervjuer, reportage och fotbollsdiskussioner. Idag lockar FANTV 30 000 - 50 000 trogna tittare varje vecka till de drygt timmeslånga programmen.

– Trots att vi inte visar en sekund fotboll så lyckas programmen Euro Talk och 08-fotboll med humor och värme locka fler och fler tittare varje vecka. Vi ser med spänning fram emot att öppna kanalen på YouTube och att ännu fler får upp ögonen för vårt sätt att elda på intresset för sport, säger Michael Fahlstedt, VD Dobb och kanalchef FANTV.

Med YouTube som plattform kan Svenska Fans strömma sina program till ett obegränsat antal tittare, något som varit en begränsning tidigare. Det senaste halvåret har tittandet genom mobiltelefoner ökat enormt. I vissa perioder har andelen tittare som ser på deras program genom en smartphone uppgått till mellan 25 och 30 procent. En användargrupp som kommer glädjas av övergången till YouTubes plattform.

– Vi är oerhört glada att vårt samarbete med YouTube är på plats. Det här kommer ge oss mer tid och kraft att fokusera på att utveckla nya och befintliga programserier. Då vi även kommer att bädda in YouTube-kanalen i vår webb och våra mobila kanaler kommer det inte innebära några negativa konsekvenser för tittarna, snarare tvärtom, säger Mathias Resare, VD Svenska Fans.

Genom samarbetet med YouTube kommer Svenska Fans förutom den tekniska plattformen kunna erbjuda nya produkter som ger annonsörer möjlighet att annonsera i anslutning till programmen. Däribland finns inStream för annonsering i längre program och TrueView, där annonsörer betalar då tittaren själv väljer att se annonsen. Försäljningen av reklamplatsen fortsätter att hanteras av Svenska Fans.

– Vi ser fram emot att se hur Svenska Fans kan utvecklas med YouTube. Svenska Fans blir pionjärer med det första svenska långformatet på YouTube. Vi tror även att fler svenska innehållsskapare kommer få upp ögonen för möjligheterna med längre programformat på YouTube, då det ökat i popularitet i andra europeiska länder, säger Anna Gernandt, Ansvarig YouTubes Partnerprogram i Sverige

I och med YouTube satsningen utvecklas programmet Euro Talk till att även inkludera ett veckomagasin kring fotbolls-EM 2012. Programserien börjar den 10 februari och därefter ett nytt program varje fredag tills mästerskapet sätter igång, då ökas sändningstakten till tre färska avsnitt varje vecka. Planer finns även att lansera fler program inför och under Allsvenskan 2012.

För mer frågor, kontakta:

Michael Fahlstedt, VD Dobb production AB
0707-411034
michael.fahlstedt@dobb.se

Mathias Resare, VD SvenskaFans
073-063 4387
Mathias.resare@stampen.com

Anna Gernandt, Partneransvarig YouTube
070-9901577
annag@google.com

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


SvenskaFans.com, av fans för fans, är Sveriges största sportcommunity med över 300.000 unika besökare i veckan på webben och i mobilen. Sajten har funnits i sedan år 2000 och blev nyligen utsedd till Sveriges bästa sportsajt för femte gången av tidningen Internetworld.

I SvenskaFans gruppen ingår produktionsbolaget Dobb som producerar målgruppsanpassad TV för alla plattformar. I portföljen har man bland annat den omåttligt populära webb-TV kanalen FANTV och dokumentärserien "Blågula drömmar" som gick på SVT under 2011.

SvenskaFans och Dobb är del av affärsområdet Stampen Media Partner.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och annonsfinansierade lokaltidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. För mer information: www.stampen.com

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70