Följ Stampen Media

Succé direkt för Familjelivs mobilsajt

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2011 10:59 CET

För knappt två veckor sedan släppte Familjeliv sin mobilsajt. Det blev succé direkt med över 76 000 unika besökare per vecka (Kia index vecka 50). Mobilsajten innehåller det mesta av det som finns på Familjelivs sajt idag: redaktionella artiklar, verktyg, medlemsgrupper, forum och mycket annat. Dessutom släppte Familjeliv redan under våren sin Iphoneapp och ser även i appen en stadig ökning av användningen. Kärnmålgruppen är kvinnor 20-40 år och Familjeliv, som har tredubblat antalet unika besökare på tre år, når idag en av fem kvinnor i målgruppen varje vecka. Bland kvinnor som har barn är siffran hela en av tre. Familjeliv besöks idag via webben och mobilen av cirka 660 000 unika besökare per vecka (KIA index vecka 50) och Familjeliv estimerar att 15- 20 procent av den trafiken kommer gå via mobilen under 2012.

- Mobilanvändningen ökar kraftigt, inte minst i målgruppen kvinnor, och för oss är det självklart att kunna erbjuda även den kanalen till Familjelivs besökare. Vi räknar med att nå över 100 000 unika kvinnor i veckan i mobilen inom kort, säger Ylva Hvarfner, VD på Familjeliv Media.

Familjeliv upplever att efterfrågan på mobilannonsering från kunderna ökar kraftigt och ser ljust på möjligheterna till goda mobilintäkter nästa år. Förutom mer traditionella mobilbanners erbjuder Familjeliv många möjligheter till unika annonslösningar för sina kunder.

- Vi räknar med stor reklamförsäljning då vi nu även i mobilen kan erbjuda hög räckvidd i en specifik målgrupp- en målgrupp som idag är relativt svår att nå via mobilen, säger Tomas Dahl, marknads- och försäljningschef på Familjeliv Media.
 
Här surfar du in på Familjelivs mobilsajt: http://m.familjeliv.seFör frågor kontakta:
Ylva Hvarfner, VD
Tel. 070-601 55 97
Ylva.hvarfner@familjelivmedia.se

Tomas Dahl 0709-80 17 42
Marknads- & Försäljningschef
Tomas.dahl@familjelivmedia.se

Familjeliv.se är Sveriges största mötesplats på webben för att träffas och få tips, stöd och hjälp kring familj, föräldraskap och graviditet i ett socialt nätverk. Familjeliv.se har cirka 630 000 unika besökare i veckan enligt KIA Index vecka 46, 2012. Familjeliv Media AB ingår i Stampen Media Partner som är det affärsområde inom Stampen som driver koncernens utveckling inom Social Media, Corporate Media, Mobile Media och Retail Media.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter över 5 miljarder kronor. www.stampen.com