Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Sports Media och Norrlands Guld startar FanTV.se för sportälskare och Supporterbarer!

Med den nya playtjänsten FanTV.se kommer Sveriges sportälskare att få chans att komma ännu närmare de stora sporthändelserna - när de vill och i vilket format de vill. Under 2013 kommer minst 250 nya program produceras, alltid med fansens röst och ur supportrarnas perspektiv.

I samband med Ishockey-VM lanseras den nya playtjänsten FanTV.se. Det blir också premiär för det nya programmet ”Matchdax Ishockey VM 2013”. Matchdax kommer att spelas in från en TV-studio på Fanzone vid Globen och här kommer supportrar kunna möta hockeyprofiler och gäster.

Genom partnerskapet mellan Norrlands Guld och Svenska Fans (en del av Stampen Sports Media) möjliggörs skapandet av flera nya programserier som kommer släppas under året. Tillsammans med redan populära program som 08-fotboll, Euro Talk och From England with Love, är målsättningen att publicera minst 250 program under 2013. Norrlands Guld kommer också att kunna tillföra mervärden tack vare sina sponsringsåtaganden.

Samarbetet innebär också att programmen kan göras tillgängliga utan kostnad på playtjänsten Fantv.se samt på appar för mobil och läsplattor som släpps i juni. Dessutom kommer Fantv.se visas på alla Officiella Supporterbarer runt om i landet, sportbarer som är utvalda av fansen, påfyllda av Norrlands Guld och godkända av Svenska Fotbollförbundet.
 
– Tack vare samarbetet med Norrlands Guld kan vi nu ta ett stort steg och ge Sveriges sportfans en passionerad sporttjänst, utan betalväggar och oavsett skärm! Förutom utvecklingen av distributionskanalerna så ska vi självklart trycka på gaspedalen när det gäller produktion av fler programserier, säger Mathias Resare, VD Stampen Sports Media.

FanTV.se kommer erbjuda en mix av studioprogram, dokumentärer och klipp och ska verka för att lyfta de sportsliga perspektiven från fansens synvinkel. Tonen ska vara passionerad, nördig och subjektiv och bygga på gemenskap: vi är alla här för att vi älskar vår sport och vårt lag.
– Norrlands Guld vill i nära samarbete med sportens supportrar bidra till kul och otvungna stunder för alla som älskar sport, säger Stefan Garvander, produktchef på Norrlands Guld. Det känns därför fantastiskt kul att vi nu kan bidra till ännu mer sport-TV på supportrarnas villkor.

Idé och koncept är framtaget i samarbete med Håkanson United, design av Planet of the Silver Ape samt web och mobil produktion av Frost Digital.

För ytterligare information kontakta:
Stefan Garvander, 073-385 04 36, stefan.garvander@spendrups.se
Mathias Resare, VD Stampen Sports Media, 073-063 43 87, mathias.resare@stampen.com

Ämnen

Kategorier


I Stampen Sports Media ingår Autosport.cc, Eurosport.se, SvenskaFans.com och produktionsbolaget Dobb Production. Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, El Coto, Gallo, Bergstrands kaffe m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 1000 medarbetare och omsätter ca 3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spendrups Vin, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

De Officiella Supporterbarerna är utvalda av fansen, påfyllda av Norrlands Guld och godkända av Svenska Fotbollsförbundet. Målet är att hjälpa supportrar hitta de bästa sportbarerna runt om i landet. De utvalda krögarna har visat sig göra det som krävs för att förhöja sportupplevelsen till max genom härlig stämning, förstklassig kvalitet på ljud och bild, gott käk och inte minst att de serverar riktigt kall Norrlands Guld. De stenhårda kraven gör att de Officiella Supporterbarerna helt enkelt är det bästa sättet att uppleva Sport. www.svenskafans.com/supporterbar/

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70