Gå direkt till innehåll
Stampen Sports Media lanserar motorsportmagasin

Pressmeddelande -

Stampen Sports Media lanserar motorsportmagasin

Stampen Sports Media lanserar motorsportmagasinet ES, som kommer att finnas i butik från och med första veckan i maj. Magasinet kommer vara en kampanjprodukt på Pressbyrån och upplagan ligger på 22 000 exemplar.

ES är mer ett livsstilsmagasin inom motorsport än en traditionell biltidning. Magasinet är en guide till motorsportvärlden med ett fullspäckat kalendarium om mästerskapen, banorna, teamen och förarna. Intervjuer med de hetaste förarna från Norden, reportage som speglar spelet bakom kulisserna, kändisarna kring förarna och sponsorsummorna som krävs för att få köra.

– De nordiska länderna har nu fyra förare i F1 varav en är svensk, Marcus Ericsson. Intresset för motorsport är stort i Sverige men övriga sportmedier är dåliga på att följa upp intresset genom en kontinuerlig bevakning av de svenska och nordiska framgångarna. Till och med Kimi Räikkönen förtjänar betydligt större publicitet, säger Mathias Resare, VD för Stampen Sports Media.

– På eurosport.se kommer vi under 2014 satsa på motorsport med allt större bevakning på de svenska och internationella förarna inom bland annat WRC, F1, WTCC, DTM och rallycross. Vi har rekryterat ett antal motorsportprofiler som bloggare, däribland norska rallystjärnan Petter Solberg och svenske Pontus Tideman. Pontus är ny stjärna inom WRC och blev juniorvärldsmästare under 2013. Vi kommer fortsätta utveckla vårt studioprogram inom motorsport samt varje vecka publicera ett höjdpunktsprogram från helgens tävlingar, säger Mathias Resare.

Motorsportmagasinet ES produceras av Appelberg Publishing Group. Samarbetet mellan Stampen Sports Media och Appelberg är startskottet på fler printprodukter inom sportsegmentet.

– Tillsammans med Stampen Sport Media har vi identifierat ett antal intressanta magasinsidéer på sportområdet som vi planerar att lansera under kommande året, säger Calle Ericsson, VD för Appelberg.


Ytterligare information:
Mathias Resare, tel 0730-634387, mathias.resare@stampen.com
Calle Ericsson, tel 0733-949690, calle.ericsson@appelberg.com
 

Ämnen

Kategorier


Stampen Sports Media är det samlade namnet för sportsajterna inom Stampen Media Group. www.stampensportsmedia.se

Appelberg Publishing Group AB är Sveriges ledande företag inom redaktionell kommunikation och ingår i Stampen Media Group.
www.appelberg.com

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70