Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Sports Media lanserar AUTOSPORT.com på den svenska marknaden

Stampen Sports Media inleder nu ett samarbete med den engelska mediekoncernen Haymarket kring Autosport, ett av världens mest prestigefyllda motorsportvarumärken.

Innehållet på Autosport.com tar avstamp i det engelska magasinet och den engelska sajten, men kommer också starkt att präglas av svenskt innehåll. Förutom forum och krönikor kommer användare även att erbjudas möjlighet att själva skriva artiklar på Autosport.

- Vår analys är att motorsport-Sverige saknar en digital mötesplats och plattform. Genom att sammanföra ”SvenskaFans-konceptet” med världens bästa motorsportjournalistik, Autosport.com, hoppas vi glädja såväl användare som annonsörer, säger Mathias Resare VD, Stampen Sports Media.

FanTV Autosport, ett studioprogram där händelser i motorsportvärlden fångas upp, kommer att produceras varje vecka. Programmet kommer att ha en ung, entusiastisk uppsättning racingförare i studion som ska belysa motorsporten från insidan. Allt från analys av senaste WRC- eller F1-tävlingen ner till mindre klasser, där fokus kommer ligga på de svenska förarna. Genom Autosport UK finns även möjlighet att få internationella inslag i programmet.

- Programledare är Dick Sahlén, som under 2012 var verksam i Clio Cup JTCC. Dick kommer vara en frisk fläkt med sin ålder och passion för motorsport, säger Michael Fahlstedt, VD Dobb Production.

Till redaktionen har Stampen Sports Media rekryterat Henric Larsson, tidigare motorsportskribent på Eurosport och med ett förflutet från SvenskaFans.com

Lanseringen kommer att stödjas med annonsering online, i print och genom kommersiell radio. Byråpartners är Spenat och Hajp. Kampanjtema är ” För dig som verkligen gillar motorsport”.

Ämnen

Kategorier


Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com

Stampen Sports Media är en del av affärsområdet Stampen Media Partner som driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,7 miljarder kronor med ca 360 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina. För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70