Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media redovisar 26 miljoner i EBITDA under andra kvartalet – ser utmanande marknadsförhållanden framåt

Stampen Medias resultat (EBITDA) landar på 26 miljoner under årets andra kvartal. Det är i linje med föregående år (27). Intäkterna minskade med fyra procent och kostnaderna med tre procent.

- Vi lyckas i stort kostnadskompensera intäktstappet framför allt genom lägre tryck- och papperskostnader. Annonsintäkterna fortsätter att vara utmanande och vi ser även att det är svårare att öka upplageintäkterna i takt med att fler och fler läsare går över till en digital prenumeration där vi har en lägre prisbild, säger Johan Hansson, Vd Stampen Media.

  Upplageintäkterna låg på samma nivå som fjolåret främst beroende på en ökning av ARPU (Average Revenue per User) för prenumeranterna på nyhetssajt. Ökningen av ARPU har haft en påverkan på volymerna där det har skett en viss avmattning. Under kvartalet har de sista tidningarna, inklusive Göteborgs-Posten, gått över till ett nytt prenumerationssystem. Detta skapar nya möjligheter att jobba med digitala erbjudanden och kommer att stärka den digitala prenumerationsaffären framåt.

  I slutet på kvartalet och under juli och augusti månad har det skett en markant avmattning på annonsmarknaden.

  - Vi såg tyvärr att marknaden försämrades i slutet av kvartalet. Denna försämring har accelererat under första halvan av det tredje kvartalet vilket gör att vi kommer att behöva fortsätta se över vår kostnadsstruktur, säger Johan Hansson.  Ämnen


  Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår fjorton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt fyra gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning, Melleruds Nyheter och Nya Varbergsposten.
  www.stampenmedia.se

  Kontakter

  Anna Wiking

  Anna Wiking

  Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70