Gå direkt till innehåll
Stampen Media Partner topprekryterar ny vd

Pressmeddelande -

Stampen Media Partner topprekryterar ny vd

Johanna Öberg blir ny vd för Stampen Media Partner. Hon kommer att ansvara för tillväxt inom digitala medier, redaktionell marknadsföring, rörlig bild och andra tillväxtområden med ett tydligt digitalt fokus. Johanna Öberg tar därmed över affärsområdet från Martin Alsander som fortsättningsvis kan satsa helhjärtat på rollen som koncernchef.

Året 2014 innebar stora förändringar för Stampen. Under det gångna året har koncernen arbetat målmedvetet för att skapa bättre lönsamhet. Omstruktureringarna har bitvis varit tuffa för organisationen och de anställda.

- 2015 kommer vi kunna lägga mer fokus på framtidssatsningar. En viktig del i det är rekryteringen av Johanna Öberg som vd för våra tillväxtmedier. Det känns fantastiskt att Stampen Media Partner nu får en av mediebranschens bästa chefer, säger Martin Alsander, vd och koncernchef för Stampen Media Group.

Spännande framtid för Stampen
Johanna Öberg har 15 års erfarenhet från mediebranschen, inte minst från ledande befattningar inom Kinnevik-gruppen. Hon är nyligen hemflyttad från Västindien och tjänsten som vd för Metro Puerto Rico, där hon med framgång ansvarat för etableringen av tidningen. Innan dess var hon global säljdirektör på Metro International med ansvar för säljchefer i Asien, Europa och Latinamerika. Tidigare har hon bland annat arbetat som försäljnings- och marknadschef på TV8.

- Jag har följt Stampens förändringsarbete och är övertygad om att koncernen står inför en spännande framtid, inte minst inom det digitala området. Jag har alltid lockats av utmaningar och ser fram emot att fortsätta utveckla Stampen Media Partner, säger Johanna Öberg.

Mediemarknaden befinner sig i snabb förändring och det digitala landskapet öppnar för nya möjligheter.

- Vi behöver hela tiden anpassa verksamheten efter det som sker i omvärlden. Vi står nu finansiellt starkare än på mycket länge vilket gör att vi kan utveckla vår affär. Johannas erfarenheter från både den globala och svenska mediemarknaden är viktiga pusselbitar för att skapa förståelse för de snabba förändringar som sker. Vi är glada över att nu få ta del av hennes kompetens, säger Martin Alsander.

Johanna Öberg tillträder som vd den 15 januari 2015.

Vid frågor eller intervjuförfrågningar, kontakta:
Johanna Öberg, tillträdande vd Stampen Media Partner,
Tel: 0735 05 04 03 Mejl: johanna.oberg@stampen.com

Anna Norlander, pressansvarig Stampen Media Group,
Tel: 076-114 11 23, Mejl: anna.norlander@v-tab.se.

Martin Alsander, vd och koncernchef, Stampen Media Group
Tel: 0769-49 45 98, Mejl: martin.alsander@stampen.com


Johanna Öberg, kort biografi:
Tidigare arbetsplatser: Metro Puerto Rico, Metro International, MTG/TV8, Jarowskij, Oz One Media Productions (Spanien), Kanal 5.
Övrigt: Pratar fyra språk flytande. Nyss hemflyttad från Västindien med man och två barn. Uppvuxen i Värmland.

Ämnen

Kategorier


Stampen Media Partner är ett affärsområde inom Stampen Media Group med fokus på tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring. Företaget är ledande på innehållsproduktion och kvinnor digitalt. Omsätter ca 450 MSEK. Bolagen i gruppen utgörs av OTW Communication, OTW TV, Minnesota, Modern Women Media (bl a Familjeliv, Devote, Odla), Wallstreet och Mobiento.

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70