Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media Partner satsar på webb-tv med egna kanalstrategier

Stampen Media Partner, ett affärsområde inom Stampen Media Group, med fokus på tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring, gör en storsatsning på webb-tv via sina digitala kanaler.

Stampen Media Partner har sedan 2005 producerat sportinnehåll för FanTV och Svenska Fans. 2012 vann man Expressens webbtv-pris för programmet 08 Fotboll. Nu utökas satsningen med nya kanaler för målgrupperna tjejer 15-25 år och kvinnor 20-40 år.

-   Vi har starka produkter och distributionskanaler i de kvinnliga målgrupperna och ser att det finns en tydlig position att ta inom rörligt på nätet. Det är en tydlig förflyttning av annonspengar från display till rörligt och när användandet nu ökar vill vi vara med och ta en stark position säger Martin Alsander, VD för Stampen Media Partner.

Satsningen görs i produktionsbolaget Dobb i samarbete med sajtbolagen Stampen Fashion Media, Familjeliv Media och Stampen Sports Media. Först ut är lanseringen av en kanal för tjejer i åldern 15-25 år med inriktning på mode, musik samt innehåll skapat av ett antal etablerade bloggare. Dobb har inlett ett strategiskt samarbete med PlayAdMedia Group kring teknik och annonsförsäljning via deras plattform YouPlay. Kanalerna kommer även finns i ett nytt kanalnätverk på YouTube. Via Stampen Media Partners mediekanaler kommer de nya webb-tv kanalerna ha en räckvidd på över två miljoner individer.

-   Dobb har producerat rörligt innehåll för webben i många år. Denna erfarenhet tillsammans med vår stora räckvidd gör oss till en utmärkt samarbetspartner för företag som vill kommunicera med rörligt innehåll på webben. Vi är redan igång med flera stora kundprojekt som ska lanseras under våren säger Staffan Ekberg, nytillträdd VD för Dobb Kanal & Produktion.

Dobb har producerat webb-tv sedan 2005 och kommer vid sidan om att bygga webbtv-kanaler fortsatt att agera som produktionsbolag för beställare utanför Stampen-koncernen.
I Dobb arbetar idag fyra producenter och bolaget har en nyligen färdigställd studio i lokalerna på Birger Jarlsgatan 61. I samband med satsningen får Dobb en ny ledning där Emma af Robson blir styrelseordförande och Staffan Ekberg VD. Michael Fahlstedt och David Fjäll blir ansvariga för produktion respektive innehåll.För mer information, kontakta:
Staffan Ekberg, VD Dobb Kanal & Produktion     0733-43 91 91
Martin Alsander, VD Stampen Media Partner     0709-24 20 34   Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Stampen Media Partner är ett affärsområde inom Stampen Media Group med fokus på tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring. Bolagen i gruppen utgörs bl.a. av OTW, Appelberg, Mobiento, Minnesota, Familjeliv Media, Stampen Sports Media, Devote, Rodeo, Odla, Wallstreet, Hello There och Adeprimo. Som företagsgrupp strävarvi att göra företag och varumärken konkurrenskraftiga i ett nytt marknadsföringslandskap genom att skapa mediekoncept som engagerar.

tampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70