Följ Stampen Media

Stampen Media Partner förvärvar Hello There

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2012 13:30 CEST

Stampen Media Partner fortsätter att expandera och förvärvar Hello There, en ledande aktör inom spelbaserad marknads- och internkommunikation, som idag ägs av Knowit, Nordens ledande IT-konsultbolag.

Hello There grundades 2009 och har idag en stark position på marknaden där företag använder spelmiljöer och storytelling som verktyg för att kommunicera med kunder, anställda och andra intressenter. Bland uppdragsgivarna återfinns flera större varumärken såsom Puma, Volvo, Gore-Tex, Lilly, Samsung, SCA, Intersport och Santa Maria. Bolaget har cirka 17 anställda och omsatte 2011 ungefär 13 mkr.

– Hello There jobbar på en väldigt intressant marknad där fängslande spelmiljöer används för att lösa företags kommunikationsutmaningar. När exempelvis läkemedelsföretaget Lilly informerar barn med typ 1-diabetes om hur viktigt det är att hålla en jämn blodsockernivå över tid, inser man snabbt att spel är den självklara kanalen för att nå målgruppen. I samverkan med våra övriga bolag känns det här erbjudandet riktigt spännande – the game is on! säger Pelle Mattisson, VD och affärsområdeschef Stampen Media Partner.

– Att få en hemvist i en av Sveriges ledande mediekoncerner är ett viktigt steg i vår strategiska utveckling. Inte minst med tanke på en eventuell utlandsexpansion. Med Stampen i ryggen kan vi spänna musklerna och erbjuda både gamla och nya kunder ett ännu starkare och bättre erbjudande via flera olika kommunikationskanaler, säger Oskar Eklund, VD och en av grundarna av Hello There.

– Eftersom Hello There befinner sig i gränslandet mellan media och IT känns Stampen som en naturlig ägare, säger Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit. 

Inom Stampen Media Partner kommer Hello There att vara ett fristående bolag som tillsammans med Stampens övriga verksamheter kommer att ha resurser och kompetens att ta fler marknadsandelar på den nordiska marknaden.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Affärsområdet Stampen Media Partner driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,7 miljarder kronor med 370 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina.

För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se