Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media och RAM framtidssäkrar räckvidds- och effektmätningar

I en värld där digitala spår som tredjepartskakor snart tillhör det förflutna, tar Stampen Media ett proaktivt steg genom att integrera sin förstapartsdata med RAMs svenska panelmätningar. Detta samarbete markerar en betydande utveckling för att framtidsäkra mätningar av räckvidd och effekt för annonskampanjer. Stampen Media ser åtgärden som avgörande för att bibehålla en pålitlig och mätbar digital marknadsplats för annonsörer och mediebyråer.

Integrationen med RAM, innebär att Stampen Media nu kan erbjuda oberoende mätningar för annonsering över alla sina digitala kanaler. Detta steg är av yttersta vikt för att säkerställa transparens och trovärdighet i en tid där traditionella mätmetoder förlorar sin relevans.

– Genom integrationen med RAM säkerställer vi våra digitala affärer för framtiden. Alla kollegor inom Stampen Medias kommersiella avdelningar har ett tryggt och strukturerat arbetssätt att få fram oberoende och transparenta mätningar genom RAM ut till våra annonsörer och mediabyråkunder, säger Stampen Medias försäljningsdirektör Anna Bengtsson.

– Med ett kontinuerligt ökat fokus och förståelse för digital annonsering och läsarprenumerationer från våra kunder, har vi nu säkerställt att vi mäter alla Stampen Medias sajter och alla annonskampanjer på ett sätt som borgar för ökad kunskap om sajternas unika egenskaper. Genom vår integration av förstapartsdata kan vi bjuda in våra besökare till relevanta undersökningar oavsett plattform som de använder under sitt besök, säger Anna Ireby, Head of Adtech & Operations på Stampen Media.

Stampen Media har tillsammans med partners gemensamt strävat efter att utveckla lösningar som stödjer ett enhetligt användande av förstapartsdata. Detta bidrar till en omfattande förståelse och kunskapsdrivande insikter för medier, annonsörer och mediebyråer.

– När ett mediehus har landat i att de behöver framtidssäkra sin digitala affär med en integration med RAM så har vi arbetat fram en enkel och smidig utvecklingsprocess där publicistens utvecklare inom loppet av några dagar påbörjar en automatiserad överföring av förstapartsdata som vi kopplar ihop med alla våra RAM-panelister, säger Björn Engvall COO RAM Group.

Med denna integrering höjer Stampen Media och RAM ribban för hur mediehus kan navigera i en digital värld fri från tredjepartskakor.

För mer information kontakta:

Stampen Media:
Anna Bengtsson, Försäljningsdirektör
Telefon: +46 (0)31-62 40 00
E-mail: anna.bengtsson@stampen.com

Anna Ireby, Head of Adtech & Operations
Telefon: +46 (0)70 493 39 85
E-mail: anna.ireby@stampen.com

RAM:
Björn Engvall, COO RAM Group
Telefon: +46 (0)70-311 74 30
E-mail: bjorn.engvall@rampanel.com
www.rampanel.com

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår femton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lerums Tidning, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt gratistidningarna Alingsås Kuriren och Melleruds Nyheter.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70