Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media köper Melleruds Nyheter

Stampen Media köper Melleruds Nyheter.

- Köpet av Melleruds Nyheter ligger i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår närvaro i Västsverige, säger vd Johan Hansson.

Under året har Stampen Media aviserat nya satsningar i tre västsvenska kommuner: Borås, Härryda och Mark.

- Melleruds Nyheter har en väldigt stark ställning på sin marknad. Vi ser fram emot att få in tidningen i Stampen-familjen. De duktiga medarbetarna som finns i Mellerud är nominerade till tre utmärkelser på Årets Gratistidning-galan 7-8 oktober, till huvudkategorin Årets Lokala Nyhetstidning, bästa annonskampanj och till att göra den bäst redigerade tidningen, säger Johan Hansson.

Sebastian Hellberg, tidigare ägare till Melleruds Nyheter, säger så här om affären:
- Jag har varit en stolt ägare av Melleruds Nyheter. Medarbetarna gör ett fantastiskt jobb. Tidningen och medarbetarna förtjänar en ägare som Stampen Media, som kan bidra mer aktivt till utvecklingen. Medarbetarna och affären kommer att utvecklas på ett helt annat sätt via Stampen Media. Min förhoppning är att tidningen kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare, med fokus på äkta lokal journalistik och med Stampens möjligheter att utveckla den digitala affären.
  Presskontakt Stampen Media
  Anna Wiking, 031-62 43 70
  anna.wiking@stampen.com

  Ämnen


  Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt tre gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning och Nya Varbergsposten.
  www.stampenmedia.se

  Kontakter

  Anna Wiking

  Anna Wiking

  Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70