Följ Stampen Media

Stampen Media Group förvärvar Rodeo

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2013 10:23 CEST

Stampen Media Group förvärvar modemagasinet Rodeo och blir genom förvärvet ägare till varumärket Rodeo och kanalerna Rodeo.net och den halvårsutgivna tidskriften RODEO. Med Rodeo i portföljen, tillsammans med varumärken som Devote, Familjeliv och Bröllopstorget, skapar Stampen Media Group en av marknadens starkaste plattformar för annonsörer som vill nå unga, medvetna målgrupper. 

Rodeo har sedan lanseringen 2004 successivt vuxit sig till att bli en av de starkaste aktörerna inom modeområdet i Sverige. Rodeo.net är, enligt SVT:s Kulturnyheterna, navet för den svenska modedebatten, och 2011 utsågs Rodeo.net till Sveriges bästa digitala tidskrift.  Nu ska produkten utvecklas ytterligare, både i Sverige och internationellt. Inom kort lanseras en ny version av Rodeo.net och till redaktionen har Jenny Seth nyligen rekryterats.

- Vi ser många möjligheter och synergier med Rodeo men vi har inga planer på att ändra på innehållet eller redaktionens arbete. Rodeo bevakar mode och kultur på ett smart, nyfiket och trovärdigt sätt, vilket få andra aktörer i Sverige gör med samma auktoritet och det vill vi att de ska fortsätta med, säger Staffan Ekberg, VD på Devote.se.

- I arbetet med att utveckla Rodeos position som Sveriges smartaste och mest samtida modemagasin känns Stampen Media Group som rätt ställe att vara på. Den breda kompetensen på webben, den dynamiska synen på utveckling och tilltron till Rodeos vision, är tre anledningar till varför jag ser fram emot att jobba med Rodeo inom Stampen Media Group, säger Lisa Corneliusson, chefredaktör Rodeo.


För mer information, kontakta:

Staffan Ekberg          0733 – 43 91 91
Lisa Corneliusson     073 - 652 77 87

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor.

Stampen Media Partner är ett affärsområde inom Stampen Media Group med fokus på investeringar och tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring. Bolagen i gruppen utgörs bl.a. av OTW, Appelberg, Mobiento, Minnesota, Familjeliv, Svenska Fans, Devote, Odla, Wallstreet, Hello There och Adeprimo.