Följ Stampen Media

Stampen Media förstärker ledningsgruppen

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2019 10:45 CEST

Göteborgs-Posten tillsätter en mediehuschef med ansvar för att driva utvecklingen av affären med fokus på läsar- och digitala intäkter.

Emanuel Viklund, med ett förflutet som VD för Flowplayer och med en lång erfarenhet av olika chefsroller på Ericsson, tillträder den nya tjänsten 1 oktober.

- Med Emanuel som mediehuschef för Göteborgs-Posten kommer vi att ytterligare snabba på den digitala tillväxten, säger Johan Hansson, koncernchef för Stampen Media.

Stampen Media har de senaste åren kraftfullt arbetat med att ställa om affären med fokus på lokal kvalitetsjournalistik på västkusten, med över 50 nya redaktionella tjänster, och har i dag närmare 65 000 digitala prenumeranter.

- Med Polaris Media som ny huvudägare går vi spännande år till mötes. Vi ser en stor potential att fortsätta växa och har ett utstakat mål att nå över 100 000 digitala prenumeranter 2021. Att vi är en del av ett större sammanhang ger även stora uppsidor i den digitala annonsaffären. Med Emanuel som mediehuschef för Göteborgs-Posten säkerställer vi att vi kan fortsätta leverera på de uppsatta målen, säger Johan Hansson.

Emanuel Viklund ser fram emot den nya tjänsten:

- Jag har blivit imponerad av det arbete som har gjorts på Stampen Media under de senaste åren. Det finns en väldigt bra grund att bygga vidare på med fokus på läsaraffären och digitala annonsintäkter. Jag ser fram emot att jobba ihop med alla duktiga medarbetare på Göteborgs-Posten.

Både Emanuel Viklund och Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten, kommer att rapportera direkt till Johan Hansson.

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, digitala medier, utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår de sex prenumererade morgontidningarna Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen och Strömstads Tidning.
www.stampenmedia.se