Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media förbättrar resultatet med 20%

Stampen Media levererar ett resultat (EBITDA) på 31 miljoner kronor under årets andra kvartal. Det är 5 miljoner högre än motsvarande period föregående år.

- Det är ett stabilt kvartal vi lägger bakom oss. Speciellt med hänsyn tagen till de kraftigt ökade kostnaderna för papper och drivmedel som vi har behövt hantera, säger vd Johan Hansson.

    Antalet digitala prenumerationer ökade med 13% till närmare 120 000 och utgör nu 48% av totala antalet prenumerationer. De digitala upplageintäkterna ökade med 13% till 43 miljoner kronor och de digitala annonsintäkterna med 22% till 33 miljoner kronor. Distributionsintäkterna växte med 2% i kvartalet.

    - Vi fortsätter att visa tillväxt inom våra kärnområden: digitala upplage- och annonsintäkter samt distributionen. Vi ser dock en något accelerad förflyttning från print till digitalt framför allt på upplagesidan. Detta påverkar de totala intäkterna som är på samma nivå som föregående år, säger Johan Hansson.

    Under hösten kommer ett antal satsningar att sjösättas för att fortsätta befästa Stampen Medias ställning i västra Sverige. Göteborgs-Posten lanserar en redaktion i Borås samtidigt som man stärker upp inom ett antal andra områden bland annat med en ljud- och poddsatsning. Stampen Media lanserar parallellt med detta två nya tidningar i Härryda och Marks kommuner. Detta innebär att Stampen Media utökar med 20 nya journalisttjänster under hösten. Totalt har Stampen Media adderat närmare 120 journalisttjänster under de senaste åren.

    - Vi investerar för framtiden. Vi har en stark tilltro till den lokala kvalitetsjournalistiken. Dessa nylanseringar av tidningar och GP:s redaktionella satsningar stärker vårt grepp som västra Sveriges klart ledande nyhetsförmedlare, säger Johan Hansson.

    RESULTATUTVECKLING STAMPEN MEDIA Q2 2022

        Ämnen


        Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt tre gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning och Nya Varbergsposten.
        www.stampenmedia.se

        Kontakter

        Anna Wiking

        Anna Wiking

        Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70