Gå direkt till innehåll
Stampen Local Media lanserar Sail to see – ny livsstilssajt med fokus på segling och evenemang

Pressmeddelande -

Stampen Local Media lanserar Sail to see – ny livsstilssajt med fokus på segling och evenemang

Sail to see. Så heter Västsvenska Stampen Local Medias nya, nischade sajt som ska bli en digital mötesplats för den kustnära livsstilen. Genom film, bloggar och nyhetsrapportering från några av de främsta profilerna i branschen får publiken koll på evenemangssommaren 2015. Volvo Ocean Race, Stena Match Cup, America’s Cup och Lysekil Women’s Match får förstås stort fokus men även prylarna, destinationerna och annan kuriosa kring segling. Sail to see vill guida, inspirera och underhålla de hundratusentals människor som på olika sätt följer evenemangen.

Stampen Local Medias nya plattform www.sailtosee.com fyller ett tomrum på marknaden i en tid då intresset för seglingsevenemang och dess livsstil bara växer. Sajten kommer att bjuda publiken på matnyttigt och underhållande innehåll i form av redaktionella texter, blogginlägg från eliten och information om de stora evenemangen och aktörerna i branschen. Sail to see kommer också skapa utrymme för hobbyseglarna med tips om båtar, produkter, destinationer och bästa gästhamnarna bland annat.

Flera tunga namn har redan tackat ja till att blogga på sailtosee.com. Kända seglare som Anna Kjellberg, Martin Strömberg, Caroline Sylvan, Björn Hansen samt Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race kommer dela med sig av sina upplevelser och ta läsaren bakom kulisserna i seglingsvärlden.
– Det här är en väldigt spännande satsning. En satsning som kommer lyfta seglingssporten som har vuxit i intresse de senaste åren. Det syntes inte minst på Idrottsgalan när vi var nominerade till Jerringpriset, säger Anna Kjellberg, VM-guldmedaljör i matchracing 2014.

Fokus kommer att ligga på att lyfta evenemangen som tar plats längs västkusten denna supersommar med Volvo Ocean Race, Stena Match Cup, America’s Cup och Lysekil Women’s Match i spetsen.

Jan Torstenson, VD för Brandspot tycker Sail to see är ett välkommet inslag på marknaden.
- Ett fantastiskt initiativ som kommer lyfta uppmärksamheten kring Göteborg och regionen som seglarhuvudstad, både för göteborgare, seglingsfans och oss som är i branschen.

Sajten lanseras i samband med Båtmässan i Göteborg.

Mer information på www.sailtosee.com

För ytterligare information kontakta:
Claes Berglund, Projektledare och sponsringsansvarig Stampen Local Media, 070-967 91 31
claes.berglund@stampen.com

Fredrik Janlind, Redaktör Sail to see, 076-861 42 90

Ämnen

Kategorier


Stampen Local Media AB består av sex dagstidningar alla med hemvist på västkusten. Tillsammans når de nära en miljon läsare varje dag: Göteborgs-Posten, Bohusläningen, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Strömstads Tidning och TTELA. I Stampen Local Media ingår även åtta gratistidningar.

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70