Följ Stampen Media

Stampen Lifestyle Media etableras, blir den ledande svenska aktören inom social media

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2012 11:17 CET

Stampen Media Partner sammanför bolagen Familjeliv, Devote, Bröllopstorget, SvenskaFans och Odla.nu i ett gemensamt verksamhetsområde som får namnet Stampen Lifestyle Media. Tillsammans är bolagen den ledande aktören i Sverige inom social media med en räckvidd på 2 miljoner svenskar varje vecka och en omsättning på 90 mkr.

Stampen Media Partner har via ett antal förvärv och partnerskap med entreprenörer tagit en ledande position på den svenska marknaden avseende sociala medier inriktade mot en viss livsstil eller intresseområde. Satsningen har varit driven utifrån nätets fantastiska möjligheter att skapa engagemang hos användarna som gör dem drivande i att skapa sin egen media. Idag utgör bolagen Familjeliv, Devote, Bröllopstorget, SvenskaFans och Odla.nu en stark plattform för att tillsammans fortsätta att växa båda i Sverige och internationellt, via såväl affärsutveckling som förvärv.

– Att efter fem år konstatera vilken stark position Stampen har etablerat inom social media gör oss stolta. Under vår tid som ägare har omsättningstillväxten varit 100% och trafiken har ökat med runt 300%. Det är en fantastisk arbetsinsats från alla medarbetare och nu kraftsamlar vi för att tillsammans maximera våra möjligheter framåt, säger Pelle Mattisson, VD och affärsområdeschef Stampen Media Partner.

En rekrytering av VD för Stampen Lifestyle Media genomförs under våren och fram tills den är slutförd är Pelle Mattisson fortsatt direkt ansvarig för de olika bolagen inom området.

För mer information, kontakta:
Pelle Mattisson, VD och affärsområdeschef Stampen Media Partner, 0705 – 80 06 57

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och annonsfinansierade lokaltidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Affärsområdet Stampen Media Partner driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,5 miljarder kronor med 280 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina.

För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se