Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen har för avsikt att bilda ett gemensamt affärsområde i västra Sverige

Stampen-gruppen har för avsikt att bilda ett nytt affärsområde där Göteborgs-Posten och Mediebolaget Västkusten kommer att ingå. Stampen Local Media blir det gemensamma namnet för affärsområdet. Ricard Robbstål, idag VD Göteborgs-Posten, föreslås till VD och affärsområdeschef med tillträde den 1 maj.

– Stampens grundläggande syfte är det lokala och satsningen gör att alla resurser fokuseras på att utveckla relationerna till konsumenter och annonsörer i våra samhällen i västra Sverige, säger Pelle Mattisson, VD och koncernchef Stampen-gruppen.


– Det här ökar farten och kraften i vårt utvecklingsarbete. Vi får ännu bättre möjligheter att samordna all vår kompetens och erfarenhet. Våra västsvenska tidningar är otroligt starka i sina utgivningsområden och når varje dag sju av tio västsvenskar – runt en miljon läsare. Jag ser fram emot att driva och utveckla den verksamheten tillsammans med alla kunniga kollegor, säger Ricard Robbstål, tillträdande VD och affärsområdeschef Stampen Local Media.

I det nya affärsområdet, Stampen Local Media, ingår följande titlar: Göteborgs-Posten, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen, TTELA, Strömstad Tidning samt flertalet gratistidningar.


För mer information:
Pelle Mattisson, VD och koncernchef Stampen-gruppen, 070-580 06 57
Ricard Robbstål, tillträdande VD och affärsområdeschef Stampen Local Media, 070-592 46 10

Ämnen

KategorierStampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70