Följ Stampen Media

SBS köper Stampens andel i SBS Radio

Pressmeddelande   •   Nov 08, 2012 09:00 CET

SBS Media Group Sverige köper delägaren Stampens andel i SBS Radio AB.
I och med affären blir Sveriges största kommersiella radioföretag helägt av SBS.
- Affären är ytterligare ett led i vår satsning på den nordiska marknaden i en fas där SBS Radio växer kraftfullt och utvecklas på alla plattformar, säger Staffan Rosell, vice vd för SBS Media Group Sverige och vd för SBS Radio.
 
Med 3,4 miljoner FM-lyssnare varje vecka – och en kraftigt växande publik även online och mobilt – är SBS Radio Sveriges största kommersiella radioplattform för underhållning och populärmusik.
Nyligen lanserades den nya online-plattformen Radio Play, och i början av nästa år inleder SBS Radio och NRJ en nylansering av NRJ med målet att göra stationen till landets näst största efter SBS Mix Megapol.
Som en del i arbetet med att utveckla, vässa och stärka verksamheten ytterligare, köper nu SBS Media Group Sverige den 20-procentiga andel i SBS Radio som Stampen innehaft sedan 2009.

- Stampens pionjärinsats på den kommersiella radiomarknaden, och som partner till SBS Radio, har präglats av både mod och klokskap. Nu skiljs våra vägar och vi fortsätter våra resor var för sig och fokuserar på respektive kärnområde.

- Den här affären stärker SBS Radios position ytterligare på vår marknad – både mot kunder och publik.  SBS Radio befinner sig i en fantastiskt expansiv period där vår ständiga iver att utveckla radiounderhållningen i landet löper parallellt med en kraftfull tillväxt på alla plattformar, säger Staffan Rosell, vice vd för SBS Media Group Sverige och vd för SBS Radio.

 Stampens företrädare Mats Reimertz, har drivit Stampens radioverksamhet sedan tidigt 90-tal.
- Det är spännande att få vara med och lägga grunden för en ny verksamhet, se hur den utvecklas och sedan avyttra den. Radio har utvecklats till att bli en lysande satsning för Stampen och våra samarbetspartners. SBS Radio har de bästa förutsättningarna att ta reklamradio i Sverige vidare, säger han.
- Fortfarande är vi inte ute ur radio. Vi startade ju Radio RIX på tidigt 90-tal i Göteborg och vi äger fortfarande varumärket RIX tillsammans med MTG. Här planerar vi nu hur vi skall ta nästa steg, säger Mats Reimertz.
 


För ytterligare kommentarer från SBS:
Staffan Rosell tel. 0708-821 353
 
För ytterligare kommentarer från Stampen:
Mats Reimertz tel. 031-62 45 10
 
 
För ytterligare information vänligen kontakta Dan Panas, SBS Media Group Sverige, Tel: 0701865290, e-post: dan.panas@sbstv.se.
 
 

Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com