Gå direkt till innehåll
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Pressmeddelande -

Sanna Wikström ny chefredaktör på Kungsbacka-Posten – och Per Anger tar över i Alingsås

Sanna Wikström, i dag biträdande chef på GT, blir ny chefredaktör på Kungsbacka-Posten.

- Jag är glad att kunna presentera en så stark och meriterad tidningsledare till denna roll, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

Sanna Wikström inledde sin journalistiska bana som sportreporter på Göteborgs-Posten, men har jobbat på GT sedan 2014. Där har hon haft olika arbetsledande roller sedan 2015, bland annat som nyhetschef, t f redaktionschef och nu senast som biträdande chef för tidningen.

- Med Sanna Wikström får vi en engagerad, erfaren och kompetent chefredaktör som kommer att ge Kungsbackaborna kvalificerad lokal journalistik med fokus på digital tillväxt. Jag är övertygad om att vi under Sannas ledning kommer att fortsätta utveckla Kungsbacka-Posten såväl när det gäller innehåll som upplagesiffror och bygga tidningens position till att långsiktigt bli den ledande nyhetsförmedlaren i och runt Kungsbacka och norra Halland, säger Johan Hansson.

Sanna Wikström är laddad inför det nya jobbet:
- Det ska bli en ynnest att ta sig an det här uppdraget. Tillsammans med mina kompetenta kollegor ser jag fram emot att på daglig basis leverera relevant, intressant och vass lokaljournalistik till våra läsare. Det här kommer att bli så kul.

Per Anger, i dag chefredaktör på Kungsbacka-Posten, blir ny chefredaktör för Alingsås Tidning, en tidning där han tidigare har varit nyhetschef.

- Per har stor kunskap om Alingsås och kan den lokala marknaden. Under perioden i Kungsbacka har han jobbat framgångsrikt med att skapa en digitalt styrd tidning, en erfarenhet som han nu tar med sig till Alingsås Tidning. Per är som jag ser det helt rätt person att driva och leda det fortsatta arbetet på Alingsås Tidning och Alingsås Kuriren, säger vd Johan Hansson.

- Jag ser mycket fram emot detta uppdrag. Det känns både väldigt roligt och spännande, säger Per Anger.

Claes Svensson, i dag chefredaktör för Alingsås Tidning, går i pension.

- Jag vill tacka Claes för det fantastiskt fina jobb han har gjort. Vi kommer att sakna Claes. Han är en klok, erfaren chef som brinner för lokaljournalistiken och har varit starkt bidragande till att göra Alingsås Tidning till den framgång den är för Stampen Media, säger Johan Hansson.

Det är en verklig nyhetsveteran som Stampen Media snart får tacka av.

- Vilken resa det har varit. 40 år i världens roligaste yrke. Och något av det perfekta slutet att lämna när Alingsås Tidning läses av fler än någonsin, säger Claes Svensson. Han tillägger:
- Jag är så tacksam över alla möten och alla fantastiska kollegor genom åren. Utan er hade den här resan inte varit möjlig.

Förändringarna i Stampen Medias chefredaktörsstruktur ska vara genomförda senast 31 januari.


     Ämnen


     Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår fjorton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt fyra gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning, Melleruds Nyheter och Nya Varbergsposten.
     www.stampenmedia.se

     Kontakter

     Anna Wiking

     Anna Wiking

     Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70