Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Promedia siktar framåt med en framtidsanpassad organisation

I syfte att säkra långsiktig stabil lönsamhet och optimera organisationen utifrån marknad och omvärld genomför Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB en omställningsprocess för sina tidningsverksamheter.

- Omställningen innebär bland annat ökad grad av standardisering i arbetsprocesser och erbjudanden till marknaden, ökade insatser för affärsutveckling och marknadsbearbetning samt optimering av både gemensamma och lokala verksamheter, säger Lena Larsson, vd Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB.

Promedia har idag presenterat en preliminär omfattning av bemanningsminskningar i ett förslag till ny organisation. Förslaget, som löpande kommer att konkretiseras under hösten, omfattar en minskning med cirka 75 befattningar. Cirka två tredjedelar berör tjänster inom SJF-området, övrigt fördelas mellan unionens och grafikernas avtalsområden. Detta är en betydande del av det långsiktiga behovet av att minska kostnadsmassan motsvarande minst 100 årsarbetare till 2014, som tidigare kommunicerats.

Nu inleds ett antal förhandlingar om de nya lokala och gemensamma organisationerna. I detta arbete kommer företaget verka för att hitta lösningar som säkrar att rätt kompetens tryggas i omställningen, bland annat genom riktade avgångserbjudanden.

De slutliga förslagen till organisation för de olika tidningsverksamheterna och gemensamma avdelningar kommer att presenteras senast under augusti månad.


För mer information:

Örebroområdet (NA, Örebroar´n och Motala&Vadstena tidning):
Katarina Ekspong, 0733-026302

Västmanlandsområdet (VLT, Arboga/Bärgslagsbladet,
Sala Allehanda, Fagersta-Posten, Avesta Tidning):
Thelma Kimsjö, 0706-025464

Norrtäljeområdet (Norrtelje tidning):
Anders Lignell, 0709-803982 eller Niclas Pärni, 0709-455381

Södertäljeområdet (LT, SödertäljePosten, NynäshamnsPosten):
Katrin Säfström, 0703-237343

Gemensamma funktioner och Promedia:
Johanna Andersson, 073-250 09 41
Lena Larsson, 070-529 43 99
 

Ämnen

Kategorier


Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB omfattar 13 starka lokaltidningar i området Mälardalen, Närke och Bergslagen. Titlarna är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Länstidningen Södertälje, Motala&Vadstena Tidning, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Sala Allehanda, Södertälje Posten, VLT och Örebroar’n. I Promedia ingår även verksamheter inom distribution och digital kommunikation. Promedias tre största ägare är Eskilstuna-Kuriren, MittMedia och Stampen. www.promedia.se

Promedia ingår i Stampen-gruppen, en växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com.

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70