Följ Stampen Media

Otto Sjöberg till OTW

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2013 12:00 CEST

 Otto Sjöberg är ny styrelseledamot i OTW Television.

– Det är en supervärvning. Otto har en unik bredd och kommer med sin strategiska kompetens att tillföra ytterligare spets till vårt tv-erbjudande, säger Martin Alsander, vd för Stampen Media Partner och styrelseordförande i OTW Television. 

I början av maj tog Magnus Ringmar över vd-rollen i OTW Television som ingår i Stampen Media Group. De båda nyutnämnda utvecklings-cheferna Anna-Karin Rückert och Patrik Axelsson anslöt så sent som i februari och får i juni sällskap av den nya programchefen Karin Bäckmark (från Baluba). Nu fortsätter satsningen när Otto Sjöberg tar steget in i styrelsen.  

– Det ska bli skitkul! Möjligheterna och utmaningarna för tv-branschen har förändrats. I dag handlar det om att möta publiken, och därmed kunna formatutveckla, i flera samtida kanaler. På det området är OTW en föregångare med sin kompetens inom såväl print som digitala medier, säger Otto Sjöberg.   

Otto Sjöberg har en lång mediebakgrund, bland annat som chef för Aftonbladet.se, vd för TV4 Interaktiv och chefredaktör för Expressen. Han arbetar nu i det egna konsultbolaget Media(r)evolution som fokuserar på digitala strategier, omvärldsbevakning och förändringsprocesser.

– Otto är en guru inom både innehållsproduktion till en bred publik och digitala kanaler. Med sin erfarenhet kommer han att bli ett strategiskt och kreativt bollplank för oss, säger Magnus Ringmar, vd OTW Television.

Otto Sjöbergs styrelsepost inom OTW Television är en av många nyheter den senaste tiden inom Stampen Media Partner. I veckan blev det också klart att Emma af Robson, försäljningschef på DN, ska ansvara för gemensamma säljsamarbeten inom hela Stampen Media Partner samt att Anders Knave och Andreas Erenius lämnar OTW.

– Nu är det "full fart framåt" som gäller! Ottos och Emmas intåg är helt i linje med vår strategi att kunna erbjuda våra kunder smartare lösningar genom samarbeten mellan våra olika bolag, säger Martin Alsander.


Fakta, OTW Television
Sommar med Ernst (TV4)
99 Saker med Erik & Mackan (TV6)
Tina på besök (TV4)
SOS Uppdraget (SOS Barnbyar/TV4)
Trädgårdshjälpen (Plantagen/Sjuan)
Fotbollsgalan (Svenska fotbollförbundet/TV4)
Travsändningarna (ATG/TV4)
Högtiderna (SVT)
   
Fakta, Otto Sjöberg
Chef, Aftonbladet.se (1997-1999)
Vd, TV4 Interaktiv (1999-2002)
Chefredaktör, Expressen (2002-2009)
Vd och styrelseledamot, TV4 Expressen Mobilab (2009-2012)
Grundare, konsultföretaget Media(r)evolution (2011-),
Han skriver även en blogg om mobil utveckling för International Newsmedia Association, INMA: http://www.inma.org/blogs/mobile-tablets/author.cfm/otto-Sjoberg


För mer information kontakta:

Magnus Ringmar, VD OTW Television     070-920 06 20


Stampen Media Partner är ett affärsområde inom Stampen Media Group med fokus på investeringar och tillväxt inom digitala medier och redaktionell marknadsföring. Bolagen i gruppen utgörs bl.a. av OTW, Appelberg, Mobiento, Minnesota, Familjeliv Media, Stampen Sports Media, Devote, Odla, Wallstreet, Hello There och Adeprimo.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com