Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

NA:s tidningschef väljer att överlåta utgivarskapet tillsvidare

Katarina Ekspong, tidningschef för Nerikes Allehanda, har idag valt att tills vidare lämna ansvaret som ansvarig utgivare till redaktionschefen Helena Sträng.

I lördags publicerade Katarina Ekspong en krönika i Nerikes Allehanda med delar av en annan skribents text. Händelsen har lett till diskussioner såväl externt som internt.

-    Det är Katarina Ekspongs eget val helt och hållet. Hon har mitt orubbade förtroende, men känner själv att situationen inte är hållbar att förena med fullt fokus på det ansvariga utgivarskapet. Jag respekterar hennes önskan, säger Lena Larsson, Vd för Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB, ägarbolaget för Nerikes Allehanda.

-    Händelsen är allvarlig, men samtidigt ett oavsiktligt misstag. Katarina själv är förkrossad och jag beklagar det inträffade djupt. Jag och Katarina kommer tillsammans att föra samtal i nästa vecka om hur vi går vidare. Jag kommer göra mitt yttersta för att Katarina ska komma tillbaka i rollen inom kort, fortsätter Lena.


För mer information kontakta:
Lena Larsson, vd Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB, telefon 070-529 43 99Ämnen

Kategorier


Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB omfattar 13 starka lokaltidningar i området Mälardalen, Närke och Bergslagen. Titlarna är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Länstidningen Södertälje, Motala&Vadstena Tidning, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Sala Allehanda, Södertälje Posten, VLT och Örebroar’n. I Promedia ingår även verksamheter inom distribution och digital kommunikation. Promedias tre största ägare är Eskilstuna-Kuriren, MittMedia och Stampen. Promedia är en del av Stampen-gruppen. www.promedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70