Gå direkt till innehåll
Michael Ahlberg. Fotograf Anders Andersson.
Michael Ahlberg. Fotograf Anders Andersson.

Pressmeddelande -

Michael Ahlberg ny chefredaktör på Hallandsposten

Michael Ahlberg, redaktionschef på Hallandsposten, blir ny chefredaktör efter Herman Nikolic som framåt fullt ut fokuserar på sin roll som redaktionellt ansvarig för alla 16 regionala och lokala titlar inom Stampen Media.

– Jag är glad och stolt att vi kan presentera Michael som ny chefredaktör för Hallandsposten. Michael har en lång och gedigen erfarenhet av redaktionellt ledningsarbete. Jag har följt hur Michael både tillsammans med Viveka Hedbjörk och nu senaste åren med Herman varit en central del av att Hallandsposten har skapat sin starka position i södra Halland och även som en tongivande tidning bland regionala titlar i Sverige. Det känns därför både bra och naturligt att han tar över efter Herman för att tillsammans med en mycket kompetent redaktion fortsätta att utveckla Hallandsposten, säger Johan Hansson, Vd Stampen Media.

Han tillägger:
– Att Herman nu fullt ut kan fokusera på sin roll som redaktionellt ansvarig för våra 16 titlar utanför Göteborg och GP gör att vi ytterligare kan öka tempot i vår digitala omställning. Med utgångspunkt i den lokala kvalitetsjournalistiken driver Herman tillsammans med produkt-, utveckling-, annons- och upplageansvariga samt givetvis alla redaktioner vår fortsatta transformation på dessa titlar. Vi har kommit en bra bit på vägen och ska ta de sista stegen de kommande åren för att kunna stå på helt digitala ben 2027. Där kommer Hermans kunskaper och erfarenheter att vara mycket värdefulla.

Michael Ahlberg brinner av iver över att ta sig an jobbet som chefredaktör på Hallandsposten.
– Ja, jag känner mig taggad och glad över att ha fått detta förtroende. Det här är en suveränt bra redaktion med många mycket kompetenta journalister som verkligen brinner för uppdraget. Vi har under många år jobbat med att utveckla journalistiken och är så klart extra stolta över att HP för andra året i rad har blivit nominerade till Årets redaktion, säger Ahlberg.

Och tillägger:
– Vår ambition framåt är att bli ännu bättre på breaking news och göra fler gräv och granskningar. I dagarna publicerar vi en omfattande artikelserie om hur det kommer sig att en 33-årig mamma från Halland avled efter en skönhetsoperation i Turkiet. Den typen av journalistik vill jag gärna se mer av i Hallandsposten.

Herman Nikolic ser fram emot att nu kunna arbeta med de regionala och lokala titlarna på Stampen Media på heltid:
– Det har varit en spännande och lärorik tid på Hallandsposten där redaktionen ytterligare har stärkt positionen som den naturliga digitala nyhetskällan nummer ett i södra Halland. Jag kommer för min del att sakna jobbet på HP. Men å andra sidan ser jag fram emot den nya uppgiften där jag ser en utmanande och viktig mix av redaktionell utveckling, strategi, organisationsfrågor, prenumerationsaffär och ledarskapsutveckling. Där hoppas jag med mina erfarenheter kunna bidra till Stampen Medias lokala och regionala titlars väg vidare på ett framgångsrikt sätt, säger Nikolic.

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår femton prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Härryda-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Lerums Tidning, Mark-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt gratistidningarna Alingsås Kuriren och Melleruds Nyheter.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70