Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Martin Alsander blir ny vd för Stampen Media Partner

Martin Alsander tillträder som ny VD i Stampen Media Partner. Martin kommer närmast från en tjänst som CEO för omvärldsbevakningsföretaget Infopaq i Sverige och har en lång erfarenhet av mediebranschen. De senaste 12 åren har Martin haft ledande positioner inom Kinnevik-gruppen, både internationellt och på den lokala marknaden, bl. a som vice VD för Metro International och styrelseordförande i Metro Sverige.

Stampen Media Partner driver Stampen-koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Bolaget, som startade 2007, består idag av en verksamhet med 400 medarbetare och en omsättning på ca 700 miljoner kronor.
I företagsgruppen ingår ett 20-tal bolag varav OTW, som förvärvades våren 2012, är det största.

– Med rekryteringen av Martin har vi hittat precis den ledarprofil och erfarenhet vi eftersökte. Tillsammans med alla medarbetare kommer han att utgöra den kraft som behövs för att Stampen Media Partner ska ta nya och ännu starkare positioner, säger Pelle Mattisson.

– Stampen Media Partner har haft en fantastisk utveckling de senaste fem åren och är idag ledande på marknaden inom flera av sina verksamhetsområden. När Pelle nu vid årsskiftet efterträder mig som koncernchef känns det bra att kunna välkomna Martin till koncernen för att driva affärsområdet vidare, fortsätter Tomas Brunegård.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Stampen Media Partner. Jag har följt Stampen ett tag och med den utvecklingstakt som koncernen har är jag övertygad om att vi tillsammans får en fortsatta spännande resa i mediemarknaden, säger Martin Alsander.

Martin kommer att tillträda sin tjänst vid årsskiftet och i samband med det ersätter även Pelle Mattisson Tomas Brunegård som ordförande i Stampen Media Partner AB.

 

För mer information, kontakta:
Tomas Brunegård, VD Stampen-koncernen (tillträdande ordförande Stampen-koncernen), 0705-62 44 00
Pelle Mattisson, VD Stampen Media Partner (tillträdande VD Stampen-koncernen), 0705-80 06 57
Martin Alsander, tillträdande VD Stampen Media Partner, 0769-49 45 98

Ämnen

Taggar


Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Affärsområdet Stampen Media Partner driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,7 miljarder kronor med ca 360 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina.

För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70