Följ Stampen Media

Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB byter VD

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2012 11:00 CEST

Peter Clauson slutar efter 12 år som chef för Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB. Peter efterträds av Thomas Nyhlén.

Peter kommer att byta inriktning helt och hållet och flytta utomlands. Peters sista arbetsdag är 31 augusti 2012.

”Jag har jobbat inom mediebranschen i 25 år och jag har tio år kvar till pension. Fram tills dess vill jag passa på att göra något annat i ett annat land. Det känns naturligtvis vemodigt, jag har haft 12 fantastiska år med oerhört många och intressanta utmaningar, samtidigt som jag haft möjligheten att arbeta med den mest lästa tidningen i Stockholm, alla kategorier. Jag har även haft förmånen att arbeta med många fantastiskt duktiga medarbetare som har gjort tidningen till vad den är idag. När jag nu har tagit beslutet att gå vidare till ett nytt spännande äventyr utomlands, kommer jag framförallt sakna alla trevliga arbetskamrater” säger Peter Clauson.

”Det är oerhört tråkigt att Peter slutar, både för mig personligen och för organisationen. Mitt i har under Peters ledarskap genomgått en enorm utveckling och är idag den i särklass mest uppskattade och lönsamma tidningen i Stockholm. Jag beklagar Peters beslut och har i det längsta försökt att förhala hans avgång” säger Per Bowallius, VD för GISAB. ”Jag önskar Peter lycka till med sin nya inriktning”

Thomas Nyhlén, försäljningsdirektör på Mitt i sedan 9 år, efterträder Peter Clauson och tillträder som chef för Lokaltidningen Mitt i 1 september 2012.

”Jag är mycket nöjd över att kunna presentera Thomas Nyhlén som ny Tidningschef för Lokaltidningen Mitt i. Thomas har de kvalifikationer och den erfarenhet som behövs för att ta vid efter Peter och ta tillvara alla de möjligheter och utmaningar som Mitt i står inför” säger Per Bowallius, VD för GISAB.

Thomas Nyhlén är 41 år och har innan sin tid på Mitt i arbetat i säljchefsbefattningar på bla E&T Förlag (nuv. Talentum), Metro och IDG.

Lokaltidningen Mitt i Stockholm ger varje vecka ut 32 lokaltidningar i Stockholm. En i varje kommun och stadsdel i Storstockholm. Tidningarna delas ut direkt till hushållen och är helt annonsfinansierade. Mitt i har drygt 170 medarbetare och omsatte drygt 330 MKR under 2011. Mitt i ingår i Stampen-gruppen, en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. Läs mer om Stampen på www.stampen.com