Gå direkt till innehåll
Katrin Säfström tar över som tidningschef för Nerikes Allehanda

Pressmeddelande -

Katrin Säfström tar över som tidningschef för Nerikes Allehanda

Katrin Säfström blir ny tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda och gratistidningen Örebroar’n, två av tolv tidningar i Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB som ingår i Stampen-gruppen.

Katrin Säfström, i dag på motsvarande tjänst för Länstidningen i Södertälje, Södertäljeposten och Nynäshamns Posten, tillträder tjänsten i Örebro den 1 maj 2013.

Rekryteringen som pågått de senaste månaderna har varit tuff med flera starka kandidater.

- Det känns otroligt bra att kunna presentera Katrin Säfström som vårt främsta val till  ny tidningschef i Örebroregionen. Katrin är en skicklig publicist och ledare, och jag är säker på att hon kommer att göra sitt yttersta för att med långsiktighet utveckla alla de möjligheter som finns i detta marknadsområde, där våra varumärken har starka positioner idag, säger Lena Larsson, vd för Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB.
 
Katrin Säfström har varit tidningschef och ingått i ledningen för Promedia sedan 2011. Innan dess var hon chefredaktör och ansvarig utgivare för Folket och Sméjournalen i Eskilstuna.

- Jag är stolt och glad över att få möjligheten att leda en av landets starkaste och största lokaltidningar, NA, och den framgångsrika gratistidningen Örebroar’n. Örebroregionen är spännande och jag ser fram emot att lära känna den, verksamheterna och inte minst alla medarbetare, säger Katrin Säfström.

Katrin Säfström kommer att efterträda Lennart Håkansson, som sedan hösten 2012 haft uppdraget tillfälligt. Rekryteringen av en ny tidningschef till Södertälje och Nynäshamn påbörjas omgående.

För mer information, kontakta Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB:
Lena Larsson, vd, telefon: 070-529 43 99
Katrin Säfström, tidningschef, telefon: 070-323 73 43

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mediebolaget Promedia i Mellansverige AB omfattar tolv starka lokaltidningar i området Mälardalen, Närke och Bergslagen. Titlarna är Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta-Posten, Länstidningen Södertälje, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Nynäshamns Posten, Sala Allehanda, Södertäljeposten, VLT och Örebroar’n. I Promedia ingår även verksamheter inom distribution och digital kommunikation. Promedia är en del av Stampen-gruppen.

Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70