Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Katarina Ekspong lämnar Nerikes Allehanda

Katarina Ekspong, tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda, sa under gårdagen upp sin anställning hos Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB.

Katarina Ekspong lämnade redan i mitten av förra veckan ifrån sig utgivarskapet efter det blivit känt att hon publicerat en krönika med delar av en annan skribents text. Därefter har det uppdagats att liknande plagiat skett vid flera tillfällen tidigare.

- Det jag har gjort ska inte accepteras. Jag har agerat felaktigt. Därför har jag själv valt att kliva av som tidningschef. Jag kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer, säger Katarina Ekspong.

- Katarina Ekspong har själv gjort valet att inte fortsätta sin anställning hos oss. Ett beslut som jag respekterar och som jag anser vara det bästa för alla parter, säger Lena Larsson, vd Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB.

Katarina Ekspong överlämnar nu arbetsuppgifter till de närmaste kollegorna och kommer inte att återkomma till sin operativa roll. Ansvarig utgivare är tills vidare Helena Sträng. Planeringen för rekrytering av ny tidningschef påbörjas omgående.

Kontaktpersoner Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB:
Lena Larsson, vd, telefon 070-529 43 99
Johanna Andersson, Marknad- och Affärsutvecklingschef, telefon 073-250 09 41

 

Ämnen

Kategorier


Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70