Följ Stampen Media

Karin Pihl blir ledarskribent på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Maj 13, 2019 09:03 CEST

Efter sommaren tillträder Karin Pihl som ledarskribent på Göteborgs-Posten där hon kommer arbeta med Håkan Boström och Adam Cwejman.

Karin Pihl är redan bekant för många av GP:s läsare genom sina texter för Liberala Nyhetsbyrån. Hon har dessutom synts i flera av Stampens andra tidningar.

"Karin kombinerar skärpa och mångsidighet. Hon förmår på ett stilistiskt träffande sätt förklara politiken och samtiden på ett sätt som många läsare uppskattar. På GP ledare vill vi kunna leverera en bredd som spänner mellan den västsvenska lokalpolitiken och brännheta internationella debatter. Få kan som Karin röra sig så naturligt mellan olika frågor - vi är väldigt glada över att kunna rekrytera henne", säger Adam Cwejman Göteborgs-Postens politiska redaktör.

Karin kommer senast från en tjänst på Liberala Nyhetsbyrån där hon varit ledarskribent under tre år. Hon har en bakgrund inom Liberala ungdomsförbundet och har även varit medarbetare på Uppsala nya tidning, Vestmanlands Läns tidning samt Expressen.

"Det ska bli mycket roligt att börja jobba för Göteborgs-Postens ledarsida. GP:s opinionsjournalistik är både bred och vass och sträcker sig från lokala frågor som har betydelse för läsarnas vardag till de stora politiska konflikterna i Europa och i världen. Det ska bli stimulerande att få vara med i det arbetet", säger Karin Pihl.

Karin tillträder tjänsten i slutet av augusti.

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, digitala medier, utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår de sex prenumererade morgontidningarna Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen och Strömstads Tidning.
www.stampenmedia.se