Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HP:s chefredaktör Viveka Hedbjörk slutar

Viveka Hedbjörk kommer den 1 juni att lämna sin tjänst som chefredaktör på Hallandsposten för att gå i pension.

Viveka har jobbat på HP sedan 2009, men har innan dess, 1999-2005, jobbat i Stampenkoncernen, då i Göteborg och bland annat som VD för det dåvarande gratistidningsbolaget. Under åren 2015-2020 hade Viveka rollen som publisher för både Hallandsposten och Hallands Nyheter.

– Jag har världens roligaste jobb även om det under mina år har inneburit tuffa utmaningar med nedskärningar och stora organisationsförändringar, säger Viveka Hedbjörk. Hon tillägger:

– HP har precis passerat 25 000 prenumeranter vilket är ett mål vi strävat mot i flera år, då känns det som rätt tidpunkt att sluta, även om jag hade kunnat jobba några år till.

– Jag vill tacka Viveka för ett mycket fint arbete på Hallandsposten och Hallands Nyheter. Viveka har varit central i att det nu går mycket bra för både HP och Stampen Media där hon under de senaste åren även varit ansvarig för flera viktiga projekt när vi växt och förstärkt vår närvaro på västkusten. Jag önskar Viveka all lycka till i nästa fas i livet, säger Johan Hansson, koncernchef Stampen Media.

Rekrytering av ny chefredaktör på Hallandsposten har påbörjats.

För kommentarer, kontakta:
Anna Wiking
Presskontakt Stampen Media
anna.wiking@stampen.com
031-62 43 70

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt tre gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning och Varbergsposten.
www.stampenmedia.se

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70