Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HN och HP summerar första året med inloggning på nätet

Genom att införa en inloggning på sina sajter har Hallandsposten och Hallands Nyheter stärkt sin relation med de trogna läsarna. 

- Man kan säga att vi tappat den ointressanta trafiken från utlandet och övriga Sverige och fördjupat relationen med de som bor i Halland och som betalar för sina lokala nyheter, säger Malin Henrikson, chefredaktör på HN. 

Det var stora förändringar både internt och för läsarna när HN och HP i februari förra året introducerade inloggning på sina sajter. Totalt har man nu nästan 800 digitala prenumeranter per tidning och hälften av de befintliga pappersprenumeranter har aktiverat ett digitalt konto samtidigt som trafiken är bibehållen. 

-   Vi har lyckats med 4 av de 5 uppsatta målen, säger Marie Erlandsson privatmarknadschef på HN och HP. Det har varit helt avgörande att vi haft ett stort internt engagemang hela vägen. Satsningen har gett ett par miljoner i intäkt. Extra kul är den goda responsen från våra trogna prenumeranter. Vi tror att vi på detta sätt tar bättre hand om dem som gillar oss allra mest och som gladeligen betalt för nyheter i alla år. Genom att ge dem allt innehåll, överallt får läsarna ännu mer värde för den avgift de redan betalar.

Om man slår ihop siffrorna för www- och mobilsajten så visar inte trafikanalysen något större tapp i sidvisningar, men däremot är tappet för antalet unika webbläsare större.

-   Orsaken till att antalet sidvisningar trots allt är så bra, beror på att siddjupet ökat. Varje besökare spenderar helt enkelt mer tid på våra sajter nu än förut, säger Malin Henrikson chefredaktör på HN.


Utfallet i siffror:

Utfall HN

Utfall HP

Mål

Antalet digitala prenumeranter

770

802

200

Antalet 2-dagars prenumeranter

93

112

300

Befintliga pren som aktiverat ett digitalt konto

48%

51%

50%

Totalupplaga

-2,8%

-2,2%

-2%

Årsintäkt digitala och
2-dagars pren

900 kkr

1 miljon

Bibehållen intäkt

= kompensera papperstappet

Trafiktapp sidvisningar

-4%

-4%

Räknade med
-25-40%


För mer information:
Marie Erlandsson, privatmarknadschef för Hallandsposten och Hallands Nyheter.
marie.erlandsson@hn.se
Tel. 0705-701790

Ämnen

Kategorier


Hallandsposten och Hallands Nyheter ingår i Stampen Local Media, ett affärsområde inom Stampen Media Group.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70