Följ Stampen Media

Hello There utvecklar app till BingoLottos nya frågesport-program

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2013 10:00 CEST

Höstens BingoLotto är nytt på flera sätt. Marie Serneholt är programledare, bingospelen har gjorts om och hela studion har fått ny design. Dessutom sänds i anslutning till BingoLotto det nya frågesport-programmet BingoLottos Upp till miljonen, som också leds av Marie Serneholt. Prisbelönade spelutvecklaren Hello There har producerat en play-along-app till programmet.

I Upp till miljonen tävlar par om att vinna just upp till en miljon kronor. Först spelas en grundomgång där spelarna genom att svara på frågor får med sig kuvert med olika belopp in i finalen. Ju mer rätt de svarar, desto högre belopp i kuverten. I finalomgången gäller det att eliminera de lägsta kvarvarande beloppen, för att på så sätt förhoppningsvis kamma hem miljonen.

Vad som gör Upp till miljonen lite annorlunda är att TV-tittarna kan vara med och spela i realtid, på sina smartphones och/eller surfplattor via en play-along-app som är producerad av göteborgsbaserade spelutvecklaren Hello There.

- Tittarna laddar ner BingoLottos app på App Store eller Google Play, sedan är det bara att bänka sig framför TV:n för att svara på samma frågor som de tävlande i studion. Allt sker alltså live. När TV-tittarna kan interagera med ett TV-program i realtid kallas det i TV-branschen för second screen och blir alltmer vanligt, säger Thomas Wedin, ansvarig för digital försäljning på Folkspel.

De som spelar på play-along-appen tävlar mot varandra nationellt, inom sitt närområde och mot sina Facebook-vänner. Inledningsvis består priserna av BingoLotter till kommande vecka.

- När man ser frågesportprogram på TV, så tycker man ofta att man är mer allmänbildad än stackarna som svettas i TV-studion. I och med att vi på Hello There fick förmånen att ta fram play-along-appen, så kommer vi svenskar nu att få svart på vitt om vi verkligen är så allmänbildade som vi tror, säger Oskar Eklund, VD på Hello There, med ett skratt.


BingoLottos Upp till miljonen har premiär söndag 18 augusti, kl. 18.00 i TV4. Nedladdning av appen itunes:
https://itunes.apple.com/se/app/bingolotto/id577416892?mt=8
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.folkspel.bingolotto&hl=en_GB

För mer information vänligen kontakta:

Oskar Eklund
VD Hello There
Mobil: 0761-120 386
oskar@hellothere.se
 
Thomas Wedin
Ansvarig för den digitala försäljningen på Folkspel
Mobil: 0702-433 442
thomas.wedin@folkspel.se

Om Hello There
Hello There, som ingår i Stampen Media Group, är en flerfaldigt prisbelönad spelstudio, som mixar speltänkande, spelmekanik, spelestetik och storytelling för att underhålla, utbilda och marknadsföra. Exempel på kunder är bland annat Peak Perfomance, Santa Maria, SCA och Toyota Material Handling Europe.

Om Folkspel
Folkspel har ett enda syfte och det är att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Senaste året genererade vi 190 miljoner kronor till föreningarna inom de 69 riksorganisationer som är våra medlemmar. Genom åren har Folkspel bidragit med över 15 miljarder kronor i ekonomisk växtkraft till Sveriges föreningar.