Gå direkt till innehåll
Hello There och Annelie Pompe vill göra oss lyckligare med Appiness

Pressmeddelande -

Hello There och Annelie Pompe vill göra oss lyckligare med Appiness

”När du förändrar ditt sätt att betrakta saker
 förändras de saker du betraktar”, sa Nobelpristagaren i fysik, Max Planck, redan i början av 1900-talet. Det har bekräftats av senare tids forskning, bland annat vid UC Berkeley (http://greatergood.berkeley.edu/tag/positive+psychology).

Pedagogiken i Appiness bygger på att du går utanför din komfort-zon och utmanar dig själv och ditt sätt att tänka och betrakta saker. Det görs genom 21 utmaningar som du kan applicera direkt på ditt liv i vardagen. Samtliga utmaningar har en tidsram och ökar successivt i svårighetsgrad. Till varje utmaning finns en motivationsfunktionalitet och du kan även inspirera andra, genom att dela med dig av en avklarad utmaning. Med tiden kommer du att ha format om din hjärna, vilket kalllas neuroplasticitet - ett begrepp myntat av den polske biologen Jerzy Konorski.

Annelie Pompe tror mycket kraften hos utmaningar.
- Jag tror inte att du kan utvecklas utan utmaningar. Det behöver inte vara extrema utmaningar – du behöver bara göra något du inte gjort förut. När du utsätter dig för nya situationer lär du dig nya saker - om dig själv, och om andra. Om du vågar använda den här appen så tror jag den kan förändra ditt liv till det bättre, säger Annelie Pompe, som både bestigit Mount Everest trots höjdskräck och slagit världsrekord i fridykning med variabla vikter.

Appiness är utvecklad med stöd från Skandinaviska Ledarhögskolan som drivs av Elene och Lars-Eric Uneståhl, ledande svenska forskare inom sportpsykologi och mental träning. För produktionen står den flerfaldigt prisbelönade digitalbyrån Hello There, som tidigare bland annat skapat spelet Gravity, för världsstjärnan Avicii.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att jobba med Annelie och Appiness. Projektet har vidgat våra vyer och vi har börjat utmana varandra – på de mest ovanliga sätt; allt med syfte att bli lyckligare och göra ett ännu bättre jobb för våra kunder, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.
-   
Appiness finns att ladda ner via App Store.

Facebooksida: https://www.facebook.com/appinessapp

Twitter: https://twitter.com/appinessapp
Tillfällig hemsideadress: http://appinessapp.wordpress.com/


För mer information:

Oskar Eklund, VD, Hello There
oskar@hellothere.se
+46 761 120 386

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hello There är en Göteborgsbaserad studio specialiserad på spel för marknadsföring och pedagogik. 2010 vann studion Swedish Design Awards (Information, Webb) och deras portfolio rymmer en bred repertoar av framgångsrika produktioner. TOYOTA, Santa Maria, PUMA, Peak Performance, Discovery Channel är bara några av flera internationella klienter. Hello There utvecklade även det internationellt hyllade underhållningsspelet Pebble Universe. www.hellothere.se

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70