Gå direkt till innehåll
Hello There lanserar mobilt spel tillsammans med Estrella

Pressmeddelande -

Hello There lanserar mobilt spel tillsammans med Estrella

Estrella har utvecklat spelet Zombie Potatoes tillsammans med göteborgsbaserade Hello There. Det är ett första steg i en långsiktig satsning på att nå unga människor genom en för dem naturlig kanal. I samband med satsningen knyter Estrella dessutom partnerskap med Dreamhack, världens största LAN-party.

- Vi har haft enormt roligt under utvecklingen av Zombie Potatoes, från det att vi tog fram spelidén, till lanseringen. Det är en stor förmån att ännu en gång få jobba med en enormt bra kund som vågar ta ut svängarna för att göra avtryck hos en kräsen målgrupp, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.   

Zombie Potatoes inleds med ett dramatiskt meteoritnedslag i den skånska myllan. Dess passagerare är stinkande, hjärntörstande Zombie-potatisar som snabbt som ögat förvandlar åkerns potatisar till sina gelikar… alla utom en.

Spelaren tar rollen som den överlevande hjälte-potatisen och tar upp kampen mot rymdbesökarna och sina odöda, före detta åker-vänner. Tröskeln för att börja spela är låg, men ribban höjs ganska snabbt och det blir svårare och svårare.

- Vi tycker vi har lyckats få till det som alla spelutvecklare har som mål – ett gameplay som bygger på ”pleasurable frustration”. Spelet är svårt, men inte för svårt, och spelaren vill spela om och om igen, för att bli bättre och för att det är roligt, säger Oskar Eklund.

Spelarna tar inte bara upp kampen mot Zombie-potatisar. De tävlar dessutom mot varandra och i veckobaserade tävlingar. Priserna är generösa – spel, XBOX och snacks.  Zombie Potatoes är en del i kampanjen ”Årets stora spelfest” som körs i butik mellan vecka 9 och 18, och som Estrellas byrå Start Communication tagit fram.

Zombie Potatoes kan från och med 22 februari 2013 laddas ner gratis från App Store eller Google Play.

App Store
https://itunes.apple.com/se/app/zombie-potatoes/id589499189

Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.estrella.zombiepotatoesKontakt
Oskar Eklund, VD Hello There
+46 761 120 386 / oskar@hellothere.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hello There är en digitalbyrå som ingår i Stampen Media Partner. Hello There’s fokusområden är marknadsförings- och utbildningsspel men man levererar också egna speltitlar; bland annat det hyllade Pebble Universe, och även andra typer av digitala produktioner. Portfolion rymmer en bred repertoar av framgångsrika spel för kunder som 3, Hasbro, Santa Maria, Toyota, Peak Performance, Puma, Cadbury, med flera.

Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70