Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Guld till Appelberg för bästa design

Tidningen EDGE som Appelberg producerar för Seco Tools vann Svenska Designpriset 2011 i kategorin kundtidningar.

Tidningen vann med motiveringen: ”Att berätta om industriell produktion och processer, är något som kan göras på många olika sätt. Av tradition oftast komplicerat och svårbegripligt för den oinvigde. I det här fallet är den grafiska formgivningen lika genomtänkt och effektiv som ingenjörernas verktyg det berättas om. Vänster och höger hjärnhalva i skön balans!”

– Motiveringen speglar exakt det som vi vill åstadkomma med tidningen. Det känns jättekul, säger Cecilia Farkas, ansvarig formgivare för EDGE. Appelberg har många stora industrikunder och det är en utmaning för vår designavdelning att skapa lösningar som får de ämnena att kännas precis lika roliga och spännande som de faktiskt är.

Jennifer Hilliard, chefredaktör för EDGE hos Seco Tools, är mycket stolt över utmärkelsen:
– Jag har jobbat nära Appelbergs team för att skapa tre fantastiska magasin hittills. De förtjänar all uppmärksamhet för allt det hårda jobb de har lagt ned.

Seco Tools, med huvudkontor i Fagersta, har cirka 4 500 anställda och finns representerat på fler än 45 marknader världen över. EDGE ges ut på 25 språk i en upplaga på 45 000. Appelberg producerar tidningen sedan 2010.

Svenska Designpriset delades ut på Moderna Museet den 29 september. I framröstningen har både en jury och allmänheten haft möjlighet att påverka. Folkets röst representerar femtio procent av slutresultatet.

Appelberg hade fem av 16 nominerade bidrag i kategorin kundtidningar. Utöver EDGE var följande tidningar nominerade:
• 290 (Utgivare: Svenskt Näringsliv)
• Sense (SCA)
• Achieve (Atlas Copco)
• Lärarstudenten (Lärarförbundet)


För mer information, kontakta Maria Westman, redaktionschef på Appelberg, tel 08-406 5409.


Läs mer om tidningen: http://www.appelberg.com/portfolio/kundtidningar/seco-tools/
Läs mer om priset: http://www.designpriset.se/vinnare.html

Ämnen

Taggar


Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter över 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Presskontakt

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70