Följ Stampen Media

GP värvar guldspadevinnare

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2019 10:00 CET

Tobias Andersson Åkerblom, foto Leah Borromeo

Den välmeriterade journalisten Tobias Andersson Åkerblom tar plats på Göteborgs-Postens redaktion som grävande reporter. Tobias har en gedigen bakgrund inom grävande journalistik och har bland annat tilldelats Guldspaden för sin granskning av modebranschens mörka baksida.

Under hösten 2018 utannonserade Göteborgs-Posten att 15 nya heltidstjänster skulle tillsättas på redaktionen. En av dessa intas alltså av Tobias Andersson Åkerblom, som senast verkat som frilansreporter på uppdrag av Sveriges Radio och det granskande programmet Kaliber.

- Det känns väldigt spännande att komma in i en tid då GP satsar på fördjupande journalistik och att få chansen att sätta spaden i den göteborgska leran. Det finns mycket att gräva upp, säger Tobias Andersson Åkerblom.

Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist förklarar den bakomliggande tanken med tidningens redaktionella satsning.

- Dagens prenumeranter och läsare kräver granskande lokaljournalistik på högsta nivå och värvningen av Tobias är ett steg för att möta det behovet. Vi får en av Sveriges främsta grävande journalister till redaktionen och stärker positionen som västkustens primära och viktigaste nyhetskälla.

Tobias Andersson Åkerblom lyfter särskilt möjligheten till djupgående och inte sällan tidskrävande granskning som en av fördelarna med sin nya position.

- Kärnan i yrket som grävande journalist handlar om att avslöja missförhållanden och utkräva ansvar. För att kunna göra det måste man gå till botten med frågor och söka svar på hur saker egentligen ligger till. Ofta är historien en annan än bilden som målas upp utåt, säger Tobias.

Tobias Andersson Åkerblom tillträder tjänsten den 1/5

Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner. Med 13 titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, engagerande nyheter, opinionsjournalistik, viktiga debatter och analyser av det som sker nära men också nationellt och i världen. www.stampen.com