Gå direkt till innehåll
GP startar daglig morgonshow

Pressmeddelande -

GP startar daglig morgonshow

Nyhetsshowen, så heter Göteborg-Postens nya livesända storsatsning. Fem dagar i veckan kommer Kalle Berg, Fanny Wijk, Ina Lundström och Linnea Rönnqvist ge lyssnarna de viktigaste nyheterna med sig in i dagen.

Kalle Berg lämnade i våras Morgonpasset i P3 för att leda GP:s nya storsatsning, men exakt vad han ska göra har varit hemligt tills nu.

— Vi gör en nyhetsshow! Det känns skitkul att GP satsar på det här. Jag tror verkligen att det kommer bli grymt, säger Kalle Berg.

Kalle Berg kommer att få sällskap av tre andra programledare: Fanny Wijk, kulturreporter på GP, Ina Lundström, poddprofil och komiker, och Linnea Rönnqvist, journalist. Kvartetten kommer att turas om att programleda under veckans dagar.


— Det ska bli så kul att ge göteborgarna den nyhetsshow de förtjänar, som blandar allvar med skoj. Jag ska försöka vara lite rolig, men också guida lyssnarna genom de viktigaste ämnena varje dag, säger Fanny Wijk.

MELLAN NYHETER OCH UNDERHÅLLNING

— Vi kommer prata om nyheterna på ett lite annat sätt än många andra gör. Vi kommer lyfta de roliga detaljerna som man kanske inte har lagt märke till men som kan vara intressanta, om man analyserar dom på allvar, säger Linnea Rönnqvist.

Nyhetsshowen kommer att verka i skärningspunkten mellan nyheter och underhållning. Lyssnarna kan förvänta sig fördjupningar, förklaringar och dagliga gästspel med det viktigaste från världen, Sverige och Göteborg.

— Det är ju svinroligt att det blir ett program från Göteborg. Man känner ju alltid, som göteborgare, att Göteborg är underrapporterat, så det ska bli asfett att vara med och göra nåt åt det, säger Ina Lundström

Förutom de fyra programledarna består redaktionen av ytterligare tre personer: Karl Jansson, producent, Emelie Hagbard, researcher och Isabella Persson, ljudredaktör.

ETT HÅL I MARKNADEN

Nyhetsshowen är en del av Göteborgs-Postens satsning på ljud. Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef, beskriver en daglig nyhetsshow som ett naturligt steg för tidningen.

— Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, och vi vill naturligtvis möta det behovet. Det känns otroligt kul att bryta ny mark genom att vi som tidning gör en livesänd morgonshow, säger hon och fortsätter:

— I över 150 år har vi varit bäst i Göteborg på att förmedla nyheter i text. Nu ska vi bli bäst på att göra det genom livepodd.

Nyhetsshowen har premiär den 24 oktober och kan ses i live-TV och lyssnas på i livepodd på gp.se, eller i Mixlr-appen, varje vardag mellan 07.00 och 08.30. Den kommer också att finnas som podd för efterlyssning på alla de stora poddplattformarna.

— Just nu ser jag mest fram emot att bara komma igång. Jag är så himla sugen på att sitta i studion varje morgon med Linnea, Fanny och Ina, säger Kalle Berg.

För mer information, kontakta
Louise Sköld Lindell, 0729-611066, lsl@gp.se

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt fyra gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning, Melleruds Tidning och Nya Varbergsposten.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70